Čínsky výrobca Vernee pred pár dňami spustil predobjednávky na ich smartfón Apollo Lite, pričom nezabudol v oficiálnej tlačovej správe poukázať na jeho TOP vlastnosti. K smartfónu navyše ponúka na svojich webových stránkach 30 dolárový zľavový kupón.

Vernee prezentuje smartfón Apollo Lite ako kombináciu technológie a umenia. Kovové unibody telo s rozmermi 15,20 x 7,60 x 0,90 cm vzniklo CNC frézovaním, pričom ho výrobca následne ošetril eloxovaním a špeciálnou technológiou 3D leštenia.

Pre čo najdokonalejšiu ergonómiu výrobca zbrúsil hrany a predný panel vybavil ochranným sklom Gorilla Glass tretej generácie. Samozrejmosťou je štýlovo zahnuté 2.5D sklo, ktoré je vybavené oleofóbnym povrchom. Ten eliminuje zachytávanie odtlačkov prstov. Prémiové spracovanie modelu Vernee Apollo Lite by tak malo byť zrejmé na prvý pohľad.

Apollo_Lite

Výrobca zvolil ako pohonnú jednotku procesor Helio X20, ktorý sa chváli desiatkou 64-bitových jadier. Oproti predošlej generácii Helio X10 ponúka tento procesor o 100% vyšší výkon. Procesor je vyrobený 20 nm technológiou a sekunduje mu 16-jadrový grafický čip Mali-T880. Jeho jadrá sú taktované nasledovne: 2,3 GHz – 2 jadrá, 2,0 GHz – 4 jadrá a 1,4 GHz – 4 jadrá. Konfigurácia má za cieľ dosiahnuť čo najoptimálnejší výkon pri čo najnižšej spotrebe energie. Čipset si hravo poradí so záznamom 4K videa alebo náročnými 3D hrami.

apollo_lite

Výrobca Vernee nešetril ani na operačnej pamäti RAM. Dvojkanálový LP DDR3 modul má kapacitu 4 GB, ktorá sa tak postará a plynulý a hladký chod aplikácií a multitaskingu. 32 GB eMMC 5.1 internú pamäť môžeme navýšiť o ďalších 128 GB prostredníctvom microSD kariet. Vítaná je aj OTG funkcionalita pre pripojenie USB pamäťových médií.

Ak sa vyžívate v hudbe, vďaka konektoru USB typ C si môžete vychutnať aj bezstratové počúvanie audio súborov. Pokiaľ stále vlastníte slúchadlá s klasickým 3,5 mm konektorom, nevadí. Výrobca pri zariadení Apollo Lite zachoval aj ten.

apollo_lite

Na zadnej strane nájdeme 16 Mpx Samsung 3P3 ISOCELL snímač s clonou f/2.0 a schopnosťou 4K záznamu. ISOCELL technológia využíva tiež RWB filter pre zachovanie prirodzeného farebného spektra. PDAF zaostrovanie trvá len 0,1 sekundy, takže vám pri fotografovaní neujde žiadny dôležitý moment. Selfie maniakov poteší predný 5 Mpx širokouhlý objektív.

Vernee Apollo Lite sa pustil do boja s AMOLED displejmi. 5,5 palcový FHD 1080p IGZO displej z dielne Sharp má dvojnásobnú odozvu oproti bežným IPS panelom, je o 50 % energeticky úspornejší, jas dosahuje hodnotu 450 nitov a kontrastný pomer 1000:1. Vynikajúce hltanie textu hlavne v nočných hodinách zabezpečí natívny pokročilý filter modrého svetla BluLight Defender.

apollo_lite

3180 mAh batéria v kombinácii s režimom Doze Androidu Marshmallow dokáže udržať smartfón pri živote pri plnej záťaži jeden celý deň. Úspornejší jedinci sa môžu dostať aj na hodnotu dvoch dní. Aj keď sa smartfón vybije, nabijete ho na 50 % iba za 30 minút. Postará sa o to technológia Pump Express 3.0. 10 minút nabíjania postačí na jednu hodinu hovoru.

Vernee-apollo-lite

Za zmienku tiež stojí čistý Android 6.0 Marshmallow a teda s promptnými aktualizáciami, 360 stupňový snímač odtlačkov prstov s FIDO certifikáciou, či 4G+ konetivita štandardu Cat.6 LTE (300 / 50 Mbps). V zariadení môžeme použiť dvojicu aktívnych SIM kariet alebo jednu SIM-ku a pamäťovú microSD kartu.

Smartfón Vernee Apollo Lite je u k dispozícii formou predpredaja za odporúčanú maloobchodnú cenu 229,99 dolárov. Ak však navštívite oficiálny web výrobcu -vernee.cc-, získať môžete zľavový kupón v hodnote 30 dolárov. Výrobca každý deň vyžrebuje z objednávok 10 zákazníkov, ktorým zľavu udelí. Podmienky nájdete na spomínanej oficiálnej stránke výrobcu.

Nižšie si môžete pozrieť video, ktoré ukazuje tie najlepšie vlastnosti smartfónu Vernee Apollo Lite.