Úvod Elektromobilita Tesla Prekvapenie? Elon Musk tvrdí, že Tesla Model S dokáže plávať ako čln...

Prekvapenie? Elon Musk tvrdí, že Tesla Model S dokáže plávať ako čln s motorom

3
Elon Musk a elektromobil Tesla Model S © wikimedia.org

CEO modernej automobilky Tesla Motors prezradil veľmi zaujímavú funkcionalitu, ktorou je vybavený Model S. Ak sa vraj zhodou okolností ocitne napríklad na hladine hlbokého jazera, s elektromobilom dokážete bezpečne priplávať až k neďalekému brehu, a preto vie zachrániť nejeden život.

Vyplýva to z nedávneho tweetu Elona Muska, v ktorom všetkých najskôr upozornil, že niečo také za žiadnych okolností nedoporučuje skúšať. Musk v ňom totiž vyzdvihol výborné plávacie schopnosti sedanu Model S, takže v prípade núdze dočasne poslúži aj ako čln s vlastným pohonom, ktorý zabezpečia krútiace sa kolesá.

Tweet CEO spoločnosti Tesla Motors predstavoval reakciu na zverejnené video, kde je zachytené ako populárny elektromobil prechádza cez tunel v Kazachstane, v ktorom sa práve nachádzalo nadmerné množstvo stojacej vody. Batérie a elektromotory sú údajne utesnené tak dostatočne, že krátkodobý kontakt s veľkým množstvom tekutiny zvládnu bez akýchkoľvek problémov.

Ako je teda možné vidieť na záberoch nižšie, tradičným vozidlám spôsobila prírodná barikáda poriadne komplikácie, a preto nemohli tunel tak rýchlo opustiť. Majiteľ Tesly sa s tým však absolútne nepáral – keď dorazil k problémovému miestu, tak jednoducho „dupol na plyn“ a behom krátkej chvíle vykľučkoval zo stojacej kolóny až k východu. A presne na takéto situácie je táto užitočná funkcionalita určená, tvrdí Elon Musk.