© elephone.hk

Ak sa pozrite na zakrivený Galaxy S7 edge, aj ten najzarytejší odporca Samsung smartfónov musí uznať, že vyzerá skvele. Niečo podobné sa podarilo tiež čínskemu výrobcovi Elephone.

Ich nový model s označením S3 je totižto vybavený displejom, ktorý je na prvý pohľad unikátny. Vďaka univerzálnej 5,2 palcovej uhlopriečke IPS displeja od LG dokonca nejde ani o žiadnu „lopatu“. Túto zobrazovaciu jednotku charakterizuje FHD 1080p rozlíšenie. Zaujímavosťou je, že smartfón nemá pod displejom žiadne hardvérové tlačidlo, ale ani kapacitné. Virtuálne ovládače nájdeme integrované priamo v systéme a zobrazujú sa na displeji.

Výrobca zvolil ako pohonnú jednotku ekonomickejší, ale dostatočne výkonný procesor MediaTek MT6753. Jeho osem jadier je taktovaných na 1,3 GHz a sekunduje mu 3 GB operačná pamäť RAM. Relatívne skromnú 16 GB internú pamäť je možné rozšíriť o ďalších 128 GB prostredníctvom microSD kariet, čo by malo stačiť na všetky potrebné dáta aj náročnejších používateľov.

© elephone.hk
© elephone.hk

Na zadnej strane nájdeme 13 Mpx fotoaparát s označením IMX135. O ten sa postarala spoločnosť Sony a k jeho parametrom patrí clona f/2.2. Vpredu sa usídlil 5 Mpx snímač s clonou f/2.4. Selfie snímky tak dokonale zhotovíte hlavne pri dostatočnom svetle.

© elephone.hk
© elephone.hk

Za veľkú výhodu považujeme 4G FDD LTE konektivitu, ktorej nechýba 800 MHz pásmo. Toto pásmo ignoruje väčšina čínskych výrobcov, no v našej krajine je veľmi dôležité. Týmto pásmom sú pokryté v rámci LTE sietí menšie obce a mimomestské lokality. Samozrejmosťou je ešte stále aktuálna, najnovšia verzia operačného systému Android 6.0 Marshmallow. Celokovové unibody telo so všetkými komponentami váži 170 gramov pri rozmeroch 14,20 x 7,05 x 0,83 cm. Menšou daňou za ergonomický dizajn a štíhle telo je 2100 mAh kapacita akumulátora. Ten však rýchlo nabijete pomocou Micro USB 5V2A nabíjačky, ktorá je svojím spôsobom tiež originálna. Jej vodič je plochý a nájdeme na ňom rozmerové značenie, čiže ju môžeme použiť aj ako meter.

elephone s3

O bezpečnosť sa postará snímač odtlačkov prstov na zadnej strane, prostredníctvom ktorého môžme napríklad posúvať fotografie v galérii, prepínať hudbu a tak ďalej.

© elephone.hk
© elephone.hk

Elephone S3 ponúkajú mnohí internetoví predajcovia s medzinárodným doručením. Momentálne asi najzaujímavejšiu ponuku nájdeme u predajcu everbuying.net, kde od 24 júna do 30 júna prebieha cenovo zvýhodnená akcia. Každý deň v tomto období je k dispozícii 20 kusov Elephone S3 s dočasne zníženou cenou po prepočte približne za 132 EUR. Viac detailov nájdete už na oficiálnych stránkach spomínaného predajcu na –tejto adrese-.