Google na konferencii Google I/O nezabudol ani na Android TV. Spoločnosť predstavila hneď niekoľko nových hardvérových partnerov, pričom jedným z nich je aj známa čínska spoločnosť Xiaomi. Partnerstvo s Google umožní spoločnosti Xiaomi expandovať na americký trh.

Xiaomi zaútočí na americký trh s produktom Xiaomi Mi Box. Ide o set-top-box, ktorý bude bežať pod taktovkou operačného systému Android TV.

Xiaomi Mi Box bude podporovať 4K rozlíšenie so snímkovacou frekvenciou na úrovni 60 FPS. Samozrejmosťou je aj podpora HDR obrazu alebo priestorového zvuku Dolby Digital Plus a DTS. Xiaomi Mi Box budete môcť ovládať aj hlasom. Poteší Bluetooth konektivita, prostredníctvom ktorej môžete k zariadeniu pripojiť Xiaomi herný ovládač. Získate tak tiež akúsi hernú konzolu, na ktorej môžete hrať hry z obchodu Google Play.

mi-box04

Vďaka technológii Google Cast je možné na obrazovku streamovať obsah nie len z Android smartfónov, ale aj z tých s operačným systémom iOS. V útrobách zariadenia nájdeme štvorjadrový procesor s jadrami Cortex-A53 taktovanými na 2,0 GHz. K nemu musíme pridať grafický čip Mali 450 (750 MHz), 2 GB RAM a 8 GB eMMC úložisko. Na malej čiernej krabičke s elegantným dizajnom ďalej nájdeme jeden HDMI, konektor, jeden USB port a aj otvor pre 3,5 mm jack. Xiaomi mi Box je vysoký 19,5 mm a dlhý aj široký 101 milimetrov.

mibox

Výrobca sa zatiaľ nezmienil o cene ani konkrétnej dostupnosti na trhu v USA. Určite to však bude ešte tento rok. Predošlá generácia Mi Box-u stojí približne 70 dolárov a ak si Xiaomi zachová svoju cenovú politiku, ani nová generácia by nemusela vyjsť draho.