Úvod Zaujímavosti DROP test: HTC 10 rozdrvil Samsung Galaxy S7 v teste odolnosti

DROP test: HTC 10 rozdrvil Samsung Galaxy S7 v teste odolnosti

8

HTC 10 a Samsung Galaxy S7 sú konštrukčne 2 rozdielne zariadenia. Zatiaľ čo Taiwanci ponúkajú prémiové kovové spracovanie, Kórejčania stavili na luxusné sklo, ktoré je zas menej odolnejšie.

Test odolnosti spravili technologickí nadšenci z PhoneBuff, ktorí použili ich stroj na drop testy a zhodili obidve zariadenia z výšky 1 metra s dopadom na kamennú dosku. Test prebiehal v 4 kolách: na zadnú stranu, spodnú, bočnú a prednú. Tie zariadenia, ktoré fungujú po týchto 4 kolách prejdú do bonusového kola, kde sa podrobia pádom na displej, až kým nebude možné volať z mobilu.

HTC 10 po prvom kole vyzeralo vizuálne horšie, ale čo sa týka poškodenia, porazilo svojho kórejského súpera. Táto chybička krásy ide na plecia čiernej farby, ktorá sa pri kovových zariadeniach ľahko odlupuje.

Druhé kolo, ktoré prebiehalo pádom na spodnú hranu zariadení skončilo znovu horšie pre HTC 10. Obidva smartfóny mali vizuálne defekty na pravej strane spodnej hrany, avšak ich funkčnosť to nijako neovplyvnilo.

Tretie kolo zahŕňa pád na bočnú stranu zariadenia. Odretiu sa znovu nevyhlo ani HTC 10, ani jeho oponent, Galaxy S7.

A teraz ide do tuhého. Finálne kolo znamená pád priamo na displej (znovu pripomíname, že na tvrdý kameň). Po tomto teste sme už poznali víťaza. Aj keď obidva smartfóny boli plné „pavučín“ a praskliny s odreninami by ste našli na každom cm², HTC 10 dokázalo naďalej fungovať, zatiaľ čo S7 bol zrelý na uterák. Takže víťazom sa stala vlajková loď od Taiwancov a vstupuje tak do bonusového kola, kde sa testuje koľko pádov smartfón vydrží, kým prestane fungovať displej, resp. nebude možné spraviť telefonát.

HTC 10 prežilo ďalších 31 pádov, keď 32. pád sa mu už stal osudným a tým tak prekonal minuloročného kráľa a prebral žezlo po jeho otcovi – HTC One M9. Bronzová medaila patrí iPhonu 6, Samsung Galaxy S7 sa umiestnil na 5. mieste, za štvrtým Galaxy Note 5.

Video si môžete pozrieť nižšie:

Prekvapil vás výsledok? Čo hovoríte na odolnosť HTC 10? A je pre vás odolnosť v drop testoch dôležitá pri kúpe zariadenia? Dajte nám vedieť v komentároch.