Úvod Zariadenia YU Yureka Note sa začal predávať v Indii. Tešte sa na 8-jadrový...

YU Yureka Note sa začal predávať v Indii. Tešte sa na 8-jadrový procesor, 4000 mAh batériu a snímač odtlačkov prstov

0
Aj keď výrobca s názvom YU vám asi nič nebude hovoriť, vedzte, že smartfón YUREKA Note nie je ich prvým počinom. Taktiež firma YU je pod taktovkou známejšieho výrobcu Micromax. Ak chcete ale zakotviť v exotických vodách, určite vám odporúčame pozrieť sa na túto novinku.

Yureka Note sa síce ešte nenachádza na oficiálnej stránke výrobcu, avšak niekoľko uniknutých fotiek ukazuje balenie smartfónu, takže je možné, že sa novinka zatiaľ predáva len cez offline kanály.

gsmarena_001Čo sa týka špecifikácií, YU Yureka Note sa pýši veľkým, 6-palcovým IPS displejom s FullHD rozlíšením, ktorý bude chrániť odolné sklo Gorilla Glass 3. Výkonnú stránku zahŕňa 8-jadrový 64-bitový MediaTek procesor taktovaný na 1,5 GHz. Operačná pamäť dostala slušné 3 GB, zatiaľ čo interná sa zastavila na 16 GB s možnosťou ďalšieho rozšírenia o MicroSD karty. Zadná kamera bude robiť fotky o 13 Mpx, o selfie fotky sa vám postará predná kamera s 8 Mpx. Kapacita batérie sa vyšplhala na 4000 mAh, samozrejmosťou je aj podpora rýchleho nabíjania.

gsmarena_002Softvérovú stránku vypĺňa starší Android 5.1 Lollipop. Príjemným potešením je aj prítomnosť snímaču odtlačkov prstov a dual SIM možnosti. Ak vás toto zariadenie oslovilo, budete si musieť naň pripraviť $225 (200 EUR).