Úvod Výrobcovia Xiaomi Obrovský smartfón Xiaomi Max bude predstavený 10. mája. Toto ponúkne

Obrovský smartfón Xiaomi Max bude predstavený 10. mája. Toto ponúkne

0

Pred pár dňami sa na verejnosti objavilo niekoľko informácií o tom, že Xiaomi chystá predstavenie skutočne nadrozmerného smartfónu s označením Max, resp. Mi Max. Čínska sociálna sieť Weibo a GFXbench prezradili niekoľko konkrétnych detailov.

V prvom rade by sme poukázali na oficiálny dátum predstavenia. To sa bude konať 10. mája, čo je v podstate o pár dní. Zaujímavá je aj špecifikácia. Tá sa objavila v testovacom štandarde GFXbench, pričom vyvracia niektoré predošlé dohady o QHD rozlíšení či procesore Snapdragon 820.

Xiaomi Mi Max, ktorý bude bežať na OS Android vo verzii 6.0.1 bude disponovať gigantickým 6,4 palcovým displejom s FHD 1080p rozlíšením a o jeho pohon sa postará procesorová jednotka Snapdragon 650 (hexa-core 1,8 GHz). K tej musíme priradiť aj grafický čip Adreno 510 a 2 GB operačnú pamäť RAM.

Snímky zachytíme kombináciou 16 Mpx snímača na zadnej strane alebo 5 Mpx fotoaparátu na starne prednej. Zo 16 GB internej pamäte zostane pre užívateľa približne 10 GB, to však nebude problém vzhľadom na použitý slot pre microSD kartu.

xiaomi_max

Záujem o veľké obrazovky je, zdá sa, stále aktuálny. Veľké uhlopriečky displejov obľubujú hlavne používatelia z ázijských krajín, čo je vlastne primárny cieľový trh spoločnosti Xiaomi. Zariadenie rekordy predaja zrejme trhať nebude, no určite nepôjde ani o prepadák. Hlavne ak zostane spoločnosť Xiaomi verná svojej cenovej politike aj pri tomto smartfóne.