Canonical (spoločnosť, ktorá stojí za OS Ubuntu) a čínske Meizu uzavreli pred viac ako rokom dohodu o spolupráci. Jej výsledkom bol napríklad smartfón Meizu MX4 s operačným systémom Ubuntu. Aktuálne výrobca predstavil nový model.

Ide pritom v poradí o piaty predstavený smartfón s týmto operačným systémom za posledných 12 mesiacov. Zároveň ide o vôbec najvýkonnejší smartón s OS Ubuntu.

Rovnako ako Android verzia smartfónu Meizu PRO 5, aj tá s OS Ubuntu ponúka rovnaké parametre. Tie charakterizuje veľký 5,7 palcový AMOLED displej s rozlíšením 1080 x 1920 pixelov, octa-core procesor Samsung Exynos 7420 s taktom 2,1 GHz, 3 GB RAM alebo 21 Mpx zadný fotoaparát. Ďalej vo výbave nechýba dual SIM funkcionalita, 32 GB interná pamäť alebo 4G konektivita. Výrobca sa nezmienil o kapacite batérie, ale keďže je celá špecifikácia identická, zariadenie by mal pri živote držať akumulátor s kapacitou 3050 mAh.

Meizu-PRO-5

Smartfóny s mobilnou verziou operačného systému Ubuntu majú len mizivý podiel na trhu. Vyhľadávajú ich skôr technologickí nadšenci alebo používatelia desktopového operačného systému Ubuntu. Verejné odhalenie zariadenia sa udeje na podujatí MWC 2016 v Barcelone, ktoré sa koná už o pár dní. Počas toho podujatia sa zároveň spustí aj globálny predpredaj smartfónu. Pokiaľ hľadáte menšiu mobilnú „exotiku“, Meizu PRO 5 určite stojí za zváženie. Cenu sa ale dozvieme až na MWC 2016.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny