Úvod Zariadenia Projekt Ara Google chystá 13-palcový Android tablet, ktorý sa bude dať skladať ako lego

Google chystá 13-palcový Android tablet, ktorý sa bude dať skladať ako lego

2
Projekt ARA

Ambiciózny projekt ARA je už podľa všetkého takmer pripravený na spotrebiteľský trh. V benchmark aplikácii sa totižto objavil záhadný tablet od internetového giganta, ktorého názov môže predstavovať jasný dôkaz. Rovnako sme sa dozvedeli technické špecifikácie vrátane veľkosti uhlopriečky.

GeekBench odhalil 13,4-palcový tablet s operačným systémom Android, Full HD rozlíšením, čipsetom Snapdragon 810, 3 GB RAMkou či názvom Google Project ARA. Všetko teda naznačujem tomu, že ide o jeden z testovaných prototypov skladacieho tabletu, kde bude možná dostupnejšia a šikovnejšia výmena už zastaralého alebo slabého hardvéru. Ak by sme napríklad chceli kvalitnejší fotoaparát, slot pre microSD kartu alebo väčšiu batériu, nemusíme kupovať nové zariadenie, ale iba jednoducho zameníme modul za nový. Preto sú uvedené špecifikácie viac-menej nepodstatné. Jednotlivé moduly má držať pokope základná konštrukcia s pripravenými a univerzálnymi slotmi.

Podľa starších, ale oficiálnych informácií by malo prvé ARA zariadenie doraziť zhruba v druhej polovici tohto roka. Nie je však zatiaľ jasné, o aký typ pôjde. Existuje taktiež šanca, že Google predstaví smartfón zároveň s tabletom. Po ich uvedení na spotrebiteľský trh sa bez akýchkoľvek obáv zmení v súčasnosti zaužívaný biznis model. Výrobcov kompletných produktov tak nahradia výrobcovia špecifických modulov, pričom základnú stavbu – čistú modulárnu konštrukciu – ponúknu iba TOP značky.

Spomínané technické špecifikácie nájdete na screenshote nižšie.

google-ara-tablet