Automobilka, čínska spoločnosť a startup prinesú na spotrebiteľský trh nový elektromobil. Bude sa volať RapidE a má disponovať super inteligentnými systémami, socializovaným prostredím a pokročilými funkciami. Zaradí sa teda do vyššieho segmentu s hi-tech výbavou, kde sa nachádza aj obávaný Tesla Model S P90D.

Hromadná výroba však nezačne skôr, ako v najbližších dvoch rokoch.

RapidE bude zrejme futuristicky vyzerajúci športový sedan so špičkovým výkonom, elektromotorom a luxusnými prvkami v podobe prémiových materiálov. V trojici je okrem LeEco (bývalé LeTV) aj Faraday Future, startup stojaci za sci-fi konceptom elektromobilu FFZERO1, ktorý nedávno získal obrovskú mediálnu pozornosť. Pod kapotou má totiž až tisíc koní a okrem iného vyzerá ako Batmobil.

Vlastný koncept AutoLink Rapid S s takzvaným „Internetom vozidiel“ ukázal Aston Martin ešte počas CES 2016 začiatkom roka. Tento krok je zrejme nutnosť držať tempo s dobou, pretože konkurencia neustále expanduje a hľadá nové možnosti. Vozidlo tiež predstavuje kombináciu elegancie s modernými technologickými vymoženosťami, vrátane 13-palcového HD tabletu na ovládanie systému a neustáleho pripojenia k mobilnému internetu.