Úvod Zariadenia Staro-noví kamaráti? Samsung bude pre Apple vyrábať ohybné OLED displeje

Staro-noví kamaráti? Samsung bude pre Apple vyrábať ohybné OLED displeje

6
LCD displej vs. Super AMOLED (foto: phonearena.com)

Kalifornský gigant zrejme chystá niečo poriadne zaujímavé. Od svojho kontroverzného dodávateľa, s ktorým v minulosti viedol niekoľko patentových sporov, bude vraj dostávať dodávky flexibilných zobrazovacích panelov s OLED technológiou. Objemy budú tak veľké, že sa z neho stane hlavný dodávateľ.

Ako informujú kórejské médiá, kontrakt je medzi korporáciami už prakticky hotový. Očakáva sa investícia v hodnote zhruba do 7,47 miliárd dolárov, z čoho Samsung behom roka minie niečo medzi $2,49 až $3,32 miliardy na zlepšenie kapacít fabriky a do lepšej výbavy. Displeje majú byť určené pre iPhony, keďže sa Apple pri nadchádzajúcom iPhone 7 podľa všetkého rozhodlo vymeniť LCD za OLED.

O lukratívne dodávky mali záujem aj spoločnosti ako AUO, Japan Display či LG. Apple si ale na základe dostupných informácií nakoniec vybralo osvedčený Samsung.

Odborníci predpokladajú, že prvá generácia, ktorá dostane AMOLED displej, bude až iPhone 8, čo bude od tohto septembra presne o dva roky. Zhruba tak dlho by mal trvať aj vyššie spomenutý kontrakt. Dá sa to celkom jednoducho odvodiť od rozdelenia rozpočtu, pretože za prvý rok plánujú minúť asi polovicu.

Ak ide o ešte čerstvú dohodu, oficiálne oznámenie môžeme očakávať počas nadchádzajúcich dní.