Úvod Výrobcovia Oppo Kto teraz kopíruje? Oppo mal funkciu flash screen už pred iPhonom 6S!

Kto teraz kopíruje? Oppo mal funkciu flash screen už pred iPhonom 6S!

Zdá sa, že nová funkcia Retina Flash od Apple nie je až taká nová. Už nejakú dobu ju totiž využívajú smartfóny Oppo.

4

Jedným z najväčších vylepšení nových iPhonov sú fotoaparáty. Apple vymenil predný aj zadný senzor. Jabĺčkari sa teda po niekoľkých rokoch konečne dočkali vyšších rozlíšení, ako na zadnej, tak i na prednej strane. Dnes si povieme niečo o funkcii Retina Flash, ktorou sa firma z Cupertina pochválila na konferencii.

Retina Flash je vychytávka, ktorú môžete použiť pri fotení selfíčok. Ak svetelné podmienky nie sú ideálne, obrazovka iPhonu na chvíľu vytvorí akúsi náhradu blesku tým, že sa zmení na bielu farbu. Vlastne nie úplne bielu. Odtieň sa prispôsobí tak, aby boli farby na fotke čo najlepšie.

Čínska firma Oppo však niečo podobné využíva už dlhšie a samozrejme na to hneď poukázala. Podľa výrobcu disponujú obdobou „Retina Flash“ zariadenia Oppo R7, Oppo R7 Plus, Oppo R7 Lite a Oppo Mirror 5.

Post na Facebooku porovnáva Screen Flash a Retina Flash. očividne pritom ide o rovnakú funkciu. Teraz by sme ešte radi vedeli, čo tým Oppo chce povedať. Vo svete techniky sa inšpiruje každý každým a rovnaké funkcie s inými názvami nájdeme všade.

Tak ako tak, tu máte obrázky z Facebooku na ktorých je všetko pekne vysvetlené.

Mimochodom, aj firma LG niečo podobné istú dobu využíva. Prvýkrát si pri fotení prisvetľoval scénu obrazovkou už LG G3. Takže ani v Oppo nie sú svätí.

Oppo-says-it-turned-its-phones-display-into-a-flash-for-selfies-before-Apple-did