Budovanie éry moderných osobných vozidiel na elektrickú energiu naberá na obrátkach. Dominantné postavenie spoločnosti Tesla Motors chce na spotrebiteľskom trhu ohroziť už aj popredná nemecká automobilka Audi. V konkurenčnom súboji použije aj hi-tech SUV E-tron quattro.

To je podľa všetkého adekvátnou odpoveďou na pripravovaný SUV kúsok od Tesly, ktorý ponesie názov Model X. Hoci ide iba o ďalší z ohromnej kopy konceptov, tento vyzerá skutočne zaujímavo a celkom reálne.

Futuristický dizajnový koncept Q6 E-tron z autosalónu 2015 Frankfurt motor show vychádza zo základov vizuálneho spracovania očakávaného modelu Q6, ktorý sa má v obchodoch objaviť o necelé tri roky, a to v hneď niekoľkých variantoch. Jeden z nich má byť poháňaný elektrinou. Taktiež padla reč aj o hybride, či verzie na hydrogén.

Audi E-tron quattro
Audi E-tron quattro

V útrobách Q6 E-tron sa skrýva trojica elektromotorov o výkone 370 kW, pričom dvojica poháňa zadnú nápravu. 95 kWh Li-Ion batériu nabije používateľ za zhruba 50 minút a maximálny dojazd údajne zvládne cez 500 kilometrov. Zaujímavým konštrukčným prvkom sú však aj moderné svetlá s takzvanou Matrix OLED technológiou. Vďaka tomu, že sú kompaktnejšie, umožňujú aplikovať netradičný dizajn karosérie.

Všetky hlavné svetelné funkcie v prednej časti automobilu používa laserovú technológiu Matrix. Predná strana obsahuje novú, svetelnú charakteristiku pozostávajúcu z piatich svetelných elementov. Každý jeden z nich kombinuje LED svetlo s extrémne plochým OLED elementom (organická svetlo-emitujúca dióda),“ uvádza web netcarshow.com.

Interiér elektroSUV budú tvoriť rôzne interaktívne prvky v podobe dotykových displejov s flexibilným tvarom.

Hromadná výroba by mala odštartovať počas roka 2018.

matrix-oled-audi-e-tron e-tron-interier audi-q6-e-tron-interier