Čínsky výrobca Meizu patrí medzi populárnych technologických predajcov, pričom len nedávno predstavil svoj nový high-end model, smartfón Meizu MX5. Ako sme si už pri tomto výrobcovi zvykli, čakajú nás vynikajúce špecifikácie za polovicu toho čo pýta za svoje high-end smartfóny Samsung, Sony a pod.

Výrobca sa po vizuálnej stránke príliš neodklonil od predchádzajúcej generácie, ktorá vyzerala veľmi dobre, zmenami prešlo len pár detailov.

Hliníkové telo vážiace 176 gramov je hrubé len 7,6 milimetra a ukrýva v sebe 5,5 palcový full HD SuperAMOLED displej s hustotou pixelov na palec 401 ppi, pod ktorým bije srdce v podobe 64-bitového octa-core procesoru Helio X10.

Tomu pomáha pamäť RAM o kapacite 3 GB a 16/32/64 GB interné úložisko žiaľ, bez možnosti jeho rozšírenia prostredníctvom microSD karty.

Japonská firma Sony patrí k špičke spomedzi výrobcov mobilných fotoaparátov a Meizu MX5 je vybavený práve 20 MPix primárnym fotoaparátom tohto výrobcu, sekundárny selfie snímač má 5 MPix.

K ďalším technickým zaujímavostiam patria napríklad sloty na dve SIM karty, snímač odtlačkov prstov alebo technológia mCharge, ktorá 3150 mAh batériu nabije na polovicu za cca 30 minút.

meizu-mx5-5Meizu MX5 beží na OS Android 5.1 Lollipop s inovovanou nadstavbou Flyme 4.5.

Ak vás toto zariadenie zaujalo, objednať si ho už môžete za necelých 304 € v online obchode gearbest.com, kde s predajom sa začalo len pred pár dňami, 1. augusta.

Navštívte stránku produktu a oboznámte sa detailami.

Zobraziť MEIZU MX5

Unboxing and hands on