Asi najviac kritizovaným atribútom najväčšej sociálnej siete Facebook je naozaj slabá integrácia rôznych prispôsobení pre vašu nástenku, respektíve zobrazované novinky a príspevky.

Jedná sa pritom o gro tejto sociálnej siete, kde sa vám zobrazujú všetky príspevky od vašich priateľov, označených stránok ale aj reklamy.

Prostredníctvom mobilného zariadenia navštevuje rôzne sociálne siete čoraz viac ľudí a Facebook nie je výnimkou, autori sa teda rozhodli spraviť Facebook viac prívetivejším.

Spoločnosť oznámila použitie nových možností pre riadenie toho, čo presne vidíte a od koho.

Budete si môcť nastaviť, od ktorých priateľov budete vidieť príspevky ako prvé, naopak, jednoduchšie určíte, aké príspevky a hlavne od koho sa vám nebudú zobrazovať.

Prostredníctvom funkcie „Discover“ zase môžete vyhľadávať rôzne Facebook stránky podľa vašich záujmov a podobne.

Aj keď sa nejedná o masívnu inováciu, používanie Facebooku bude odteraz rozhodne príjemnejšie a zbavíme sa „spamu“ alebo inak nezaujímavých príspevkov z prostredia našich virtuálnych priateľov.

Menšou vráskou je dostupnosť. Novinky sú k dispozícii už v aplikácii Facebook pre platformu iOS, operačný systém Android príde na rad v priebehu najbližších týždňov, ako uviedli predstavitelia spoločnosti.

Náhľad na tieto novinky nám poskytne krátke video.