Úvod Android Auto V roku 2016 bude systém Android Auto bežnou výbavou motorových vozidiel

V roku 2016 bude systém Android Auto bežnou výbavou motorových vozidiel

Operačný systém Android sa pomaly ale isto dostáva aj na cesty.

7

Ešte nedávno bol Android Auto iba koncept a zdá sa, že už o rok pôjde o relatívne bežnú súčasť výbavy. Podľa niektorých výrobcov automobilov totiž nové modely ponúknu spomínaný operačný systém.

Pripojiť sa s telefónom k autu nie je nič výnimočné. Stačí, ak si zapnete Bluetooth. V prípade Android Auto však budete mať prístup k viacerým funkciám. Ak sa však k autu chcete pripojiť, potrebujete smartfón so systémom Android 5.0 Lollipop (alebo novším) a nainštalovať si musíte aj Android Auto aplikáciu.

Bude zaujímavé sledovať, ako sa celý koncept Androidu v autách nakoniec vyvinie. Je celkom možné, že sa dívame na budúcnosť automobilovej dopravy. predsa len, Google už niekoľko rokov vyvíja autonómne autá, ktoré logicky prídu s Androidom na palube.

Najnovšie sa rozhodol Android Auto adaptovať Cadillac, ktorý ho bude mať v roku 2016 vo všetkých modeloch (teda okrem SRX Crossover).

Do Android Auto klubu sa pridáva aj Kia so svojím modelom Optima. Podporovať však bude aj konkurenčnú platformu CarPlay od Apple.

Na integrácii systému Android Auto pracuje taktiež Hyundai. Konkrétne vyvíja štvrtú generáciu dotykového audio-video navigačného systému (AVN).

Nakoniec, jednou z mnohých automobiliek podporujúcich Android Auto je i Volkswagen. Už každú chvíľu ho nájdeme po boku s CarPlay od Apple v každom aute, so systémom MIB II.