Koncept Huawei Nexus 2015

Konferencia Google I/O je za dverami a už za pár dní sa dozvieme, čo si Google pre nás pripravil v rámci jeho služieb a hlavne nás zaujíma náhľad na novú verziu Androidu s označením M.

Okrem softvérových noviniek však nesmieme zabúdať ani na hardvér, konkrétne Nexus zariadenia, ohľadom ktorých očakávame na konferencii Google I/O nejaké nové informácie.

V technologických vodách sa totižto povráva, že tento rok, niekedy na jeseň uzrú svetlo sveta až dva Nexus smartfóny, pričom jeden by mal reprezentovať kategóriu phabletov, vyrobiť by ho mal Huawei a ponúknuť by mal 5,7 palcový displej, výkonný čip Snapdragon 810 a masívnu, 3500 mAh batériu.

nexus_logoDruhý Nexus smartfón je označovaný za nástupcu Nexus 5 zariadenia a ten by mal byť vybavený 5,2 palcovým displejom a procesorom Snapdragon 808 po vzore LG G4, ktorým bude pravdepodobne inšpirovaný.

Čo a týka tabletov, žiadny s logom Nexus sa podľa informácií pre tento rok nechystá.

Konferencia Google I/O prebieha v meste San Francisco 28 – 29 mája 2015 a o všetkých dôležitých novinkách z diania vás samozrejme budeme informovať.