Úvod Aplikácie Vyskúšajte inteligentné odomykanie smartfónu na základe vášho pripojenia k WiFi a pod.

Vyskúšajte inteligentné odomykanie smartfónu na základe vášho pripojenia k WiFi a pod.

1

S Androidom 5.0 Lollipop prišli niektoré zaujímavé funkcie ako napríklad inteligentný zámok obrazovky, respektíve zriadenia.

Túto verziu operačného systému má však ešte veľmi málo zariadení a túto funkciu môžete mať na svojom smartfóne aj vy.

Stačí si nainštalovať aplikáciu Smart Unlock a vlastniť smartfón s Androidom 4.0 a vyšším.

Bezpečnosť je dnes veľmi dôležitá a preto väčšina užívateľov chráni obsah svojho smartfónu zámkom obrazovky v podobe PIN kódu, gesta alebo podobne.

Ak ste však doma, v aute alebo na inom bezpečnom mieste, zámok smartfónu nie je zrovna potrebný a pohodlnejšie by bolo, ak by ste sa po stlačení tlačidla napájania okamžite dostali na úvodnú obrazovku.

iconO to sa presne postará aplikácia Smart Unlock, v ktorej určíte tzv. dôveryhodné pripojenia, ako napríklad vašu domácu WiFi sieť alebo Bluetooth pripojenie v aute.

Ak sa na dané miesta pripojíte, aplikácia vypne zámok obrazovky a vy sa hneď po stlačení tlačidla napájania dostanete na domácu obrazovku.

Ak svoje pripojenie opustíte a vybehnete z domu von, zámok obrazovky bude znovu aktívny.

Vývojári plánujú do budúcnosti pridať aj podporu pre NFC či odomykanie na základe lokality.

Aplikácia však nefunguje korektne na väčšine Samsung smartfónov, keďže majú vlastný upravený zámok obrazovky natívne v systéme, autori však už pracujú na riešení a snáď sa ho dočkáme s novou aktualizáciou aplikácie.

Každopádne si môžete aplikáciu vyskúšať na 7 dní úplne bezplatne s plnou funkcionalitou a ak sa vám bude zdať užitočná, následne si ju môžete zakúpiť za 1,99 €.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=net.loadinghome.smartunlock“]