Úvod Výrobcovia Qualcomm Qualcomm predstavil nové čipsety. Na trhu budú už o pár mesiacov

Qualcomm predstavil nové čipsety. Na trhu budú už o pár mesiacov

1

Qualcomm predstavil čipsety novej generácie, ktoré budú už o chvíľu tikať v nových smartfónoch. No a zdá sa, že poriadny výkon konečne poputuje aj do strednej triedy.

Čo si pre nás najväčší výrobca mobilných čipov prichystal? Nuž, pre výkonnejšie zariadenia je tu Snapdragon 618 a 620. Oba čipsety budú mať osem jadier Cortex-A72 a X8 LTE modem. Okrem toho podporujú i duálny ISP fotoaparát, nahrávanie 4K videa, hardvérové dekódovanie HEVC, grafiku Adreno novej generácie a veľa ďalšieho.

Poteší aj podpora QuickCharge 2.0, vďaka ktorej  nabijete svoje zariadenie oveľa rýchlejšie. Všetky tieto funkcie boli ešte donedávna doménou procesorov zo série Snapdragon 800.

Zaujímavejšie sú však čipsety zo série Snapdragon 400. Tie totiž dostali poriadny nášup. Môžeme sa tešiť na Snapdragon 415 a Snapdragon 425, oba budú osem-jadrové. Toľko fyzických jadier sa ešte do najnižšej triedy čipov od Qualcommu nedostalo.

Najväčší rozdiel medzi týmito čipsetmi predstavuje LTE modem. Zatiaľ čo Snapdragon 415 dostane modem s podporou LTE X5 a maximálnou rýchlosťou sťahovania 150 Mb/s, Snapdagon 425 sa môže pochváliť modemom X8 LTE s dvojnásobnými rýchlosťami.

Nakoniec pár slov k dostupnosti – ešte v tomto polroku uvidíme v akcii Snapdragon 415; ostatné čipsety budú mať svoju premiéru až v druhej polovici 2015.