Úvod Novinky Konečne pokrok v batériách! Podporte tento nový startup od SolidEnergy

Konečne pokrok v batériách! Podporte tento nový startup od SolidEnergy

11
Porovnanie veľkostí jednotlivých akumulátorov

V komentároch k našim článkom často vidíme, že namiesto väčšieho výkonu a ostrejšieho displeja by ste radšej privítali poriadnu batériu. Zdá sa, že nová technológia je konečne v dohľadne. Firma SolidEnergy, založená v roku 2012, totiž tvrdo pracovala na zmenšení batérií. Podarilo sa im výrazne zmenšiť anódu a akumulátory s rovnakou kapacitou sú tak približne polovičnej veľkosti.

Firma momentálne plánuje vyrábať moduly pre Project ARA. Rýchle pripomenutie, Project ARA je pokus Googlu vyrobiť modulárny smartfón, ktorý by sme si mohli postarať sami podľa vašich preferencií. Kvôli samotnému dizajnu však zariadenie pravdepodobne bude mať o 20-30% menšiu batériu. To však s príchodom SolidEnergy nakoniec nemusí byť pravda. Firma plánuje vstúpiť na trh v roku 2016. Najprv zaútočí na smartfóny a potom svoju technológiu využije aj v autách.

https://www.youtube.com/watch?v=oxNAJuFUmSY

Čím sú batérie od Solid Energy výnimočné? Nuž, ako som spomínal vyššie, podarilo sa im výrazne zmenšiť anódu, oproti klasickým uhlíkovým alebo kremíkovým, ktoré sa momentálne najviac používajú. Tým pádom sú schopní vyrobiť oveľa menšie batérie s rovnakou kapacitou.

Máme sa teda na čo tešiť. Snáď už o rok nebude 5 000 mAh batéria v telefóne nič výnimočné.