Úvod CES 2015 Vďaka Sony budeme mať v obývačkách Android

Vďaka Sony budeme mať v obývačkách Android

Pretože Android je budúcnosť.

9

Šéf japonskej spoločnosti prezradil, že všetky ich nové inteligentné televízie poženie operačný systém Android TV od Google. Do výbavy im preto priložia veľký ‚trackpad‘ s hlasovou funcionalitou – prostredníctvom integrovaného mikrofónu tak budeme môcť modernému zariadeniu diktovať, čo má vyhľadať. 

Výrobca Sony ukázal na CES 2015 v Las Vegas niekoľko modelov jeho vynovenej generácie smart TV pod modelovým označením Bravia. Novinky budú disponovať veľkosťou od 43 do 75-palcov, hrúbka na najtenších miestach dosiahne iba 4.9 milimetra a vlastné ‚4K procesory X1‘ bez rešpektu zaútočia s pomocou platformy internetového giganta aj na tú najostrejšiu trhovú konkurenciu.

Vo výbave nájdeme taký obchod Google Play či ‚Google Cast‘; táto užitočná funkcia umožní používateľom bezdrôtovo prepojiť Android smartfón s TV, čím nadobudnú príležitosť zobraziť digitálny obsah z mobilného zariadenia priamo na veľkej zobrazovacej jednotke.

android-tv-bravia-sony

Kórejský Samsung spravil obdobný krok i pri vlastných televíziách, avšak s menším, no podstatným rozdielom – miesto systému od Google použije vlastnú alternatívu, Tizen OS.

Populárne TV produkty Bravia so značkou Sony a s Android TV prídu do obchodov približne niekedy na jar.