Ak keď sa pôsobenie spoločnosti Samsung na podujatí CES 2015 točilo hlavne okolo nových smart televízorov a inej elektroniky, bez väčších ovácií tento kórejský výrobca oficiálne predstavil aj dvojicu nových smartfónov z modelového radu určeného pre rok 2015.

Konkrétne sa jedná o modely Galaxy E5 a Galaxy E7, pričom zapadajú do strednej triedy a má sa jednať o cenovo dostupnejšie alternatívy k prémiovejším modelom Galaxy A5 a Galaxy A7.

Smartfóny sú celohliníkovej konštrukcie, hrubé približne 7,3 milimetra a v typickom Samsung dizajne pripomínajúc Samsung Galaxy Alpha.

Špecifikácia

Samsung Galaxy E7 je vybavený 5,5 palcovým 720p Super AMOLED displejom, štvorjadrovým procesorom s taktom 1,2 GHz, 2 GB pamäťou RAM a 16 GB rozšíriteľným úložiskom.

Zážitky zachytíte 13 MPix zadným fotoaparátom, selfie zhotovíte predným 5 MPix snímačom a zariadenie bude pri živote držať 2950 mAh batéria.

Zaujímavosťou sú dva sloty na SIM kartu a čo sa ceny týka, tá je zatiaľ stanovená pre indický trh na približne 363 dolárov.

Samsung Galaxy E5 je o niečo skromnejší, ponúkne 5 palcový 720p Super AMOLED displej, taktiež štvorjadrový 1,2 GHz procesor, 1,5 GB RAM, predný 8 MPix a zadný 5 MPix fotoaparát a batéria má kapacitu 2400 mAh.

Aj toto zariadenie disponuje dvoma slotmi na SIM karty ako aj micro SD slotom. Cena pre indický trh – 305 dolárov.

androidportal(011)

Obe zariadenia bežia na Androide 4.4.4 KitKat s pripravovanou aktualizáciou na Android 5.0 Lollipop.

androidportal(012)

Keďže sa jedná o cenovo dostupnejšie prístroje, India je primárny trh, pre ktoré sú určené. Určite sa však smartfóny dostanú a do ostatných krajín sveta nás nevynímajúc, zvedaví však budeme na európske ceny, ktoré môžu byť od tých indických odlišné.

Čo hovoríte na nový modelový rad „E“?