Úvod CES 2015 Trojica nových hodiniek pre aktívnych používateľov: Garmin Fenix 3, Epix a Vivoactive

Trojica nových hodiniek pre aktívnych používateľov: Garmin Fenix 3, Epix a Vivoactive

0

Jeden z popredných výrobcov spotrebnej elektroniky pre aktívnych používateľov predstavil na CES 2015 v Las Vegas niekoľko zaujímavých noviniek, vrátane troch pekne-spracovaných hodiniek. Ich funkcie a vyššiu odolnosť ocenia predovšetkým milovníci turistiky či rôznych športových aktivít.

Nové inteligentné hodinky od spoločnosti Garmin nesú modelové označenie Fenix 3, Epix a tie najlacnejšie Vivoactive. Svetlo sveta uzrel aj čerstvý nástroj pre vývojárov aplikácií – Connect IQ – vďaka čomu nadobudnú používatelia nositeľných zariadení oveľa väčšiu a zároveň prepracovanejšiu funkcionalitu, keďže si budú môcť ľubovoľne inštalovať ‚na-mieru-šitý‘ softvér.

Fenix 3

garmin-fenix-3

Hodinky Fenix 3 – s okrúhlym a farebným displejom – vyhotovil výrobca špeciálne pre profesionálnych športovcov. Mocná kombinácia integrovanej antény pre GPS a ruskú alternatívu GLONASS, podpory pre párovanie s dodatočnými senzormi, altimetra, barometra, kompasu, počítania/vyhodnocovania regeneračného času a veľa ďalšieho, robí z tohto zariadenia na zápästia mocného spoločníka pri takmer každej obľúbenej športovej aktivite (behanie, snowboard, plávanie, bicyklovanie a i.). Problém pre nich nebude ani bezdrôtové pripojenie k smartfónu, cez Bluetooth.

Dostupnosť je hlásená na prvý štvrťrok 2015 za necelých 500 amerických dolárov. Ak by ste však túžili po luxusnejšej edícii, za 599 dolárov dostanete aj zafírovú ochranu a oceľový náramok.

https://www.youtube.com/watch?v=r26vJjb70Fg

Epix

garmin-epix

Model s názvom Epix predstavuje tzv. ‚elektronickú mapu s osobnou navigáciou‘. Hodinky disponujú farebným, 1.4-palcovým dotykovým displejom, na ktorom sú schopné zobraziť vašu súčasnú polohu so vždy-aktuálnym okolitým prostredím.

V hodinkách Epix nájdete 8 GB interné úložisko, kde sa nachádza už od kúpy základná mapa celého sveta (niektoré modely ponúknu aj detailnú turistickú mapu TOPO 100K, avšak za príplatok). Zákazníci navyše získajú celoročné predplatné v rámci služby BirdsEye Satellite Imaginery, ktorá zabezpečí pravidelné aktualizácie. Rovnako zvládnu komunikáciu (upozornenia atď.) so smartfónom prostredníctvom technológie Bluetooth.

Technické špecifikácie spomínajú i taký digitálny kompas, anténu pre GPS/GLONASS, altimeter či dokonca barometer. Ide teda o veľmi cennú výbavu pre milovníkov prírody a horských turistík. Dostupnosť je rovnaká ako pri Fenix 3 – tento štvrťrok. Cena sa pritom všetkom vyšplhá až na 549 dolárov (599 $ s TOPO 100K).

Vivoactive

garmin-vivoactive

Najjednoduchší model z trojice – to je Vivoactive. 249 dolárové inteligentné hodinky umožnia sledovať a zaznamenávať niekoľko druhov športových aktivít. Vo výbave nechýba farebný displej, podpora pre bezdrôtové senzory a ani vymeniteľné náramky.

Zdroj: tnw.co