Úvod Výrobcovia Meizu Fešák z Číny: Meizu M1 Note má veľký displej, nízku cenu a...

Fešák z Číny: Meizu M1 Note má veľký displej, nízku cenu a dizajn iPhone 5c

7

Čínsky výrobca mobilných zariadení odhalil závoj nad svojou veľkou novinkou, ktorá zaujme predovšetkým mladšie ročníky. Niekoľko farebných kombinácií dopĺňa hŕstka nevýnimočných technických špecifikácií a čerešničku na torte zase predstavuje pomerne nízka cenovka.

Spoločnosť Meizu zaradila do ponuky nový kúsok – M1 Note. A aj keď má jedno slovko v názve identické s hi-tech smartfónom od kórejskej konkurencie, zariadenie sa radí skôr do strednej triedy, kde spotrebitelia nájdu cenovo-dostupnejšie produkty.

Vo výbave nájdeme 3140 mAh batériu, velikánsky 5.5-palcový displej s rozlíšením 1920×1080 pixelov a IGZO technológiou, ochranné sklo Gorilla Glass 3, 13 Mpx zadný foťák od Samsungu a 5 Mpx predný so širokouhlým objektívom (69 stupňov), výkon má na starosti čipset MTK MT6752 (8-jadrový procesor ARM® cortex®-A53 1.7GHz a grafický procesor Mali T760), 2 GB operačná pamäť či Android vo verzii 4.4.4 vrátane ťažkej úpravy používateľského prostredia, ktorú výrobca nazýva Flyme (verzia 4.1).

meizu-m1-note-2

Na čítačku odtlačkov prstov alebo rozšírenie úložného priestora prostredníctvom microSD karty môžeme veľmi rýchlo zabudnúť; k dispozícii bude 16 GB alebo 32 GB model v piatich farebných prevedeniach – zelená, ružová, biela, modrá a žtlá. Po dizajnovej stránke teda nemožno neprehliadnuť pomerne veľkú podobnosť s iPhone 5c.

Predaj začne už 30. decembra v domácej Číne, pred-objednávky Meizu M1 Note sú však už teraz v plnom prúde za zhruba 160 a 190 amerických dolárov. V druhej polovici januára by sa mal Android smartfón objaviť aj na pultoch obchodov v západných krajinách.

Zdroj: meizu.com via engadget.com