Úvod Novinky Samsung má údajne problémy: Nedarí sa mu vyrobiť kovové smartfóny Galaxy A5...

Samsung má údajne problémy: Nedarí sa mu vyrobiť kovové smartfóny Galaxy A5 a A3

5

Najväčší výrobca smartfónov minulý mesiac predstavil dvojicu nových zariadení – Galaxy A5 a Galaxy A3. Obe teda spadajú do novej línie zariadení Galaxy A, ktorá ponúka moderný, kovový dizajn, zameraný na mladých ľudí.

Podľa informácií zo servera SamMobile budú tieto dve novinky zatiaľ dostupné len na ázijských trhoch. A prečo? Dôvodom majú byť problémy s výrobou, keďže oba modely, Galaxy A5, ako aj Galaxy A3 disponujú unibody konštrukciou z kovu.

Presnejšie má byť situácia až tak vážna, že pri výrobe oboch zariadení sa cez kontrolu kvality dostane len 50% kusov. Podľa zdrojov, ktoré majú k situácii blízko za to môže málo skúseností s výrobou smartfónov z kovu. Ako už pravdepodobne viete, Samsung doteraz takmer všetky svoje telefóny vyrábal z plastu. Najnovší Galaxy Note 4 taktiež ponúka len kovový rám, zvyšok je z plastu.

Galaxy A5 a A3 sú ultra tenké zariadenia (6,7 a 6,9 milimetrov), ktoré poháňa štvorjadrový čipset Snapdragon 410 a Android 4.4 KitKat. Viac sa o nich môžete dočítať v našom článku. Galaxy A5 by mal podľa toho, čo sa o ňom pošepkáva stáť až 400 dolárov, čo nie je na zariadenie strednej triedy najmenej. Galaxy A3 by mal byť prirodzene o niečo lacnejší.

Zdroj: PA