Úvod Novinky Samsung má s kovovými telefónmi ďalšie nepríjemnosti: Majú problém s príjmom signálu

Samsung má s kovovými telefónmi ďalšie nepríjemnosti: Majú problém s príjmom signálu

16

Samsung sa po dlhej dobe pustil do výroby kovových smartfónov. Dotlačil ich do toho trend toho, čo je považované za high-end. O konštrukcii HTC One (M8) sa často hovorilo ako o prémiovej, zatiaľ čo pri smartfónoch od Samsungu sme naopak počúvali o lacnom plaste.

Kórejský výrobca sa teda rozhodol, že aj on vyskúša vyrobiť smartfón, resp. v jeho prípade smartfóny z kovu. Po chvíli predstavil nový rad zariadení Galaxy „A,“ menovite Galaxy A3, A5 a A7. Novinkám sa však nedarí až tak, ako by si Samsung prial. Nedarí sa im pritom opustiť fabriku, kde ich vyrábajú.

Ako sme informovali, cez kontrolu kvality prejde len polovica kusov, čo je pochopiteľné, keďže sa jedná o prvé kovové smartfóny Samsungu.

Ani prvé recenzie pre juhokórejského giganta nevyzerajú dobre. Kovová konštrukcia si podľa všetkého mala vybrať daň v podobe oveľa horšieho príjmu signálu. V porovnaní s Galaxy S5 (-82 dBm) zaznamenali pri Galaxy A3 a A5 hodnoty -92 a -93 dBm. Ak by táto hodnota klesla pod hladinu -100 dBm, dochádzať by mohlo k častým výpadkom, čo nechce ani zákazník.

Zdroj: SM