Úvod Výrobcovia Amazon Nový Amazon Echo je ako by ste mali Google Now v reproduktore

Nový Amazon Echo je ako by ste mali Google Now v reproduktore

6

Tak toto nečakal asi nikto. Amazon dnes predstavil reproduktor, ktorý sa ovláda pomocou hlasu. Volá sa Echo a predávať sa začne už o niekoľko týždňov.

Amazon tvrdí, že Echo je vždy pripojený ku cloudu, vďaka čomu získava informácie, prehráva pesničky, noviny, zisťuje počasie a v podstate všetko ostatné, čo mu nadiktujete.

 

Google Now v reproduktore

amazon-echo-2
Vstavané rozpoznávanie reči funguje aj vtedy, keď ste od neho vzdialení aj niekoľko metrov. Mnohí túto novinku prirovnávajú k Siri, resp. ku Google Now, ktorý sa nachádza v reproduktore. Reproduktor hudbu, resp. zvuk prehráva v 360-stupňovom uhle. Je teda jedno, kam ho položíte. Hudbu dokáže prehrať z Amazon Prime Music, iHeartRadio a TuneIn Plus. Vďaka Bluetooth ho však hravo pripojíte aj k Spotify či iným službám.

Echo, jeden z najodvážnejších pokusov Amazonu pri výrobe hardvérových produktov sa podobne, ako OnePlus One začne predávať formou pozvánok. Jeho cieľom je zjednodušiť vám život, prehrávať vašu obľúbenú hudbu, pustiť správy či povedať predpoveď počasia bez toho, aby ste museli zdvihnúť svoj telefón. Amazon k reproduktoru pripravil aj aplikáciu, ktorá bude dostupná pre iOS, Android, Fire OS a web.

Jeho cena začína na 199 dolároch, používatelia služby Prime si ho na krátku dobu budú môcť kúpiť za zvýhodnenú cenu 99 dolárov.

Zdroj: TV