Úvod Novinky Nvidia vyhrala prvé pojednávanie proti Samsungu: Hrozí zastavenie predaja Galaxy Note 4,...

Nvidia vyhrala prvé pojednávanie proti Samsungu: Hrozí zastavenie predaja Galaxy Note 4, Edge, S5 a ďalších

18

Približne pred mesiacom sme sa dozvedeli, že sa Nvidia chystá vyzvať Samsung na bitku v súdnej sieni. Výrobca, známy hlavne vďaka ich grafickým kartám je presvedčený, že Qualcomm ako aj Samsung porušili ich patenty a preto teraz žiada o odškodné. Súd sťažnosti vyhovel a tak sa oficiálne spúšťa vyšetrovanie, ktoré má určiť či má Nvidia skutočne pravdu.

Z rozhodnutia Americkej komisie pre medzinárodný obchod o prešetrení toho, ako sa patenty Nvidie využívajú bez licencie sme nadšení,“ vyjadril sa David Shannon.

Tí z vás, ktorí neviete presne o čo sa jedná, Nvidia ešte 3. septembra požiadala súd o prešetrenie využívania ich patentov inými spoločnosťami, ako napríklad Qualcommom či Samsungom. Sú presvedčení, že používajú patenty, ktoré vznikli na základe vývoja, ktorý spoločnosť v roku 1993 stál neuveriteľných 9 miliárd dolárov. Samsung neváhal ani sekundu a okamžite sa ohradil. Podľa jeho vyjadrení použijú „všetko čo sa bude dať“ len aby odrazili tento súdny útok výrobcu čipov.

Nvidia je presvedčená, že má pravdu a preto v Spojených štátoch žiada úplné zastavenia predaja najznámejších zariadení Samsungu, ako napríklad Galaxy Note 3, Note 4, Note Edge, Galaxy S4 a Galaxy S5. Okrem toho Samsungu pohrozila aj so zahrnutím ich nových tabletov, ako napríklad Galaxy Tab S, Galaxy Note Pro či Galaxy Tab 2.

Ako teda vidíte, obvinenie to je obrovské a implikácie pre Samsung gigantické. Ako sa nakoniec technologickí behemoti dohodnú prirodzene nevieme, no hneď ako to zistíme vás o tom budeme informovať.

Zdroj: PA