Úvod Novinky Samsung Gear VR: Prenosná virtuálna realita poháňaná Galaxy Note 4

Samsung Gear VR: Prenosná virtuálna realita poháňaná Galaxy Note 4

5

Samsung spolu s Galaxy Note 4 predstavil aj zaujímavé príslušenstvo – Gear VR. Gear VR sú virtuálne okuliare, ktoré sú poháňané samotným smartfónom Note 4. Samsung ich predstavil v spolupráci s Oculus, výrobcom známym virtuálnych okuliarov Oculus Rift. Samsung tvrdí, že okuliare Gear VR budú dostupné už túto jeseň, za zatiaľ neupresnenú sumu.

Ako sme už spomenuli, Gear VR pre svoje fungovanie potrebuje Note 4 a nie je kompatibilný so žiadnym iným smartfónom. Note 4 jednoducho vložíte do prednej časti zariadenia, vďaka čomu sa obraz z jeho displeja bude premietať cez dvojicu šošoviek umiestnených vo vnútri. Práve tieto šošovky vytvoria 3D efekt, vďaka ktorému sú virtuálne okuliare tak zaujímavé. Na boku zariadenia sa nachádza touchpad, tlačidlo „Späť“ a na vrchu sa nachádza koliesko pre nastavenie zaostrenia.

Celkový zážitok z Gear VR by mal byť veľmi podobný tomu z používania Oculus Rift. Narozdiel od Oculus Rift z Gear VR nevychádzajú žiadne kábliky, ktoré by spájali príslušenstvo s počítačom. Samsung dokonca naprogramoval špeciálny režim pre „vypnutie virtuálnej reality,“ pri ktorom sa zapne zadný fotoaparát a na displeji sa z neho zobrazí obraz.

Samsung pre Gear VR naprogramoval niekoľko hier a zaujímavých demo aplikácií. Nechýba medzi nimi ani koncert Coldplay či hra Avengers, v ktorej sa môžete poprechádzať po laboratóriu Tonyho Starka. Momentálne pre Gear VR neexistuje veľa obsahu, no to by sa do uvedenia na trh malo zmeniť. Aspoň podľa slov Samsungu.

Vďaka Gear VR by sa virtuálna realita mohla dostať pred oči oveľa väčšiemu počtu ľudí, než kým by mali počkať na finálnu verziu Oculus Rift.

Ako sa vám páči toto zaujímavé príslušenstvo? Boli by ste ochotní si ho kúpiť?

gear-vr-2
gear-vr-3
gear-vr-4
gear-vr-5
gear-vr-6
gear-vr-7
gear-vr-8
gear-vr-9
gear-vr-10
gear-vr-11
gear-vr-1

Zdroj: TV