Úvod Novinky VIDEO: Senzor odtlačkov prstov na GALAXY S5 sa dá oklamať. Tu je...

VIDEO: Senzor odtlačkov prstov na GALAXY S5 sa dá oklamať. Tu je návod ako na to

8

Keď Apple predstavil svoj iPhone 5S so skenerom odtlačkov prstov, veľmi rýchlo bol prelomený. Šikovným ľuďom sa ho bez väčších problémov podarilo odomknúť pomocou falošného odtlačku prstov. Podobný problém má očividne aj nová vlajková loď od Samsungu, Galaxy S5.

Informoval o tom server AndroidAuthority.com.

Snímač odtlačkov prstov samozrejme nie je žiadna novinka. Na telefónoch sa objavil už skôr, no nebol veľmi dobrý a až Apple s ním zaznamenal väčší úspech. Bolo teda len otázkou času, kedy sa pridajú aj ďalší výrobcovia. Najprv to bol HTC s ich One Max a o pár mesiacov neskôr aj Samsung. Zdá sa však, že všetky tieto zariadenia môžu byť s potrebnými znalosťami „hacknuté“.

Zatiaľ čo pri iPhone 5S vám stačí priložiť prst a telefón sa vám odomkne, Samsung používa mierne odlišnú metódu. Po senzore zabudovanom v tlačidle „domov“ musíte prst potiahnuť. To je očividne trochu náročnejšie, a  systém tak nie vždy funguje presne ako má. Tento fakt potvrdilo aj mnoho ľudí, ktorí už mali Galaxy S5 v ruke.

Video, ktoré si môžete pozrieť nižšie vyrobili v SRLabs a ukazuje, ako prelomiť ochranu odtlačkom prsta na Galaxy S5. Proces je viac menej jednoduchý a s trochou šikovnosti by sa to mohlo podariť aj vám.

Ako sa na snímač odtlačkov prstov pozeráte vy? Rozhodne predstavuje rýchlejšiu a pohodlnejšiu cestu, ako odomknúť svoj smartfón (v prípade, že funguje správne), ale zdá sa, že je menej bezpečný, než heslo. Oplatí sa ho používať aj za cenu mierneho rizika?