Úvod Novinky Sony začal predávať nový Xperia Z2 Tablet za takmer 600€, na Slovensku...

Sony začal predávať nový Xperia Z2 Tablet za takmer 600€, na Slovensku cena ešte vyššia

0

Japonská spoločnosť Sony sa rozhodla začať vo Veľkej Británii predávať svoj nový high-end Xperia Z2 Tablet. Toto zariadenie bolo predstavené už vo februári na MWC 2014 a odolnosťou voči vode a prachu, super špecifikáciami a najnovším Androidom sa radí medzi najlepšie tablety súčasnosti.

V Británii si tento kúsok techniky môžete kúpiť už od 399 libier (479 eur) za 16 GB wifi verziu. Za ďalších 16 GB si priplatíte 50 libier (60 eur) a najdrahšia 16 GB LTE verzia vás príde na 499 libier (597 eur).

Sony Xperia Z2 Tablet ponúkne výkonný procesor Snapdragon 801 taktovaný na 2,3 GHz, 3 GB pamäte RAM a 8,1 MPix fotoaparát. Najväčším plusom, ale zároveň aj mínusom je displej. Sony samozrejme použil LCD panel s TRILUMINOUS technológiou, ktorý ponúka veľké spektrum farieb a samotný výrobca ho vyhlásil za najlepší displej na tablete, jeho rozlíšenie však už dnes nikoho neohromí. Full HD 1920 x 1080 síce nie je zlé, ale najväčšia konkurencia, Samsung, používa QHD (2560 x 1600) LCD panely, Jeden a pol roka starý Nexus 10 tiež a iPad Air tiež ponúkne trochu viac pixelov. Je teda len na vás, či vám displej vyhovuje alebo nie.

Cena na Slovensku zatiaľ nebola oficiálne potvrdená, no veľký e-shop Hej.sk ho už nacenil ešte vyššie, presnejšie na 664€. Momentálne zisťujeme, či sa jedná o finálnu cenu, alebo či s ňou Hej.sk bude ešte nejako hýbať.

Sony Xperia Z2 Tablet je prakticky veľký brat smartfónu Xperia Z2. Ten by mimochodom mal prísť na trh niekedy v apríli, aj keď pravdepodobne iba vo veľmi obmedzenom množstve. Každopádne, čo hovoríte na cenu tohto tabletu? Zdá sa vám 479 eur (v prepočte) za základný model veľa, alebo je to v poriadku?