Úvod Novinky Oppo Find 7 oficiálne: 50 Mpix fotografie a 5,5 palcový QHD displej...

Oppo Find 7 oficiálne: 50 Mpix fotografie a 5,5 palcový QHD displej s 539 ppi

6

Ak ste čakali, že „hardvérové hranice“ budú posúvať popredný výrobcovia smartfónov ako Samsung, HTC alebo LG, ste na omyle.

Nového, teda aspoň parametrami rekordmana predstavil čínsky výrobca Oppo a jeho nový TOP smartfón nesie označenie Find 7. Toto ultimátne zariadenie sa môže pochváliť 5,5 palcovým displejom s technológiou Super Screen 2.0, chráni ho Gorilla Glass tretej generácie a zobrazovacie schopnosti budú interpretované rozlíšením 2560 x 1440 pixelov pri hodnote ppi (pixels per inch ) 538.

„Motor“ smartfónu tvorí rovnaký čipset ako pri Galaxy S5, teda quad-core procesor Snapdragon 801 s taktom 2,5 GHz, sekunduje mu 3 GB pamäť RAM a grafika je známa ako Adreno 330.

Svoje objemné dáta uložíte do 32 GB internej pamäte s možnosťou rozšírenia pomocou micro SD kariet. Väčší ukladací priestor sa zvlášť hodí pri zhotovovaní až 50 megapixelových fotografií.

Na zadnej strane sa nachádza 13 Mpix CMOS fotoaparát z dielne Sony, ktorý je schopný zaznamenať 4K video a 720p slow – motion záznamy pri 120 FPS. Spomínané 50 Mpix fotografie zhotovíte vďaka módu Super Zoom, ktorý dokáže spojiť až 10 fotografií do jednej, 50 megapixelovej.

Predná kamera má už dnes štandardných 5 megapixelov a kapacita batérie sa zastavila na hodnote 3000 mAh. 75 percent jej kapacity sa nabíjaním doplní za 30 minút. Príťažlivý dizajn zariadenia dopĺňa tenký notifikačný pásik v dolnej časti smartfónu, ktorý Vás upozorní napríklad na zmeškané hovory, správy a podobne.

gsmarena_103gsmarena_102

gsmarena_101

dve verzie

Výrobca Oppo zároveň oznámil dostupnosť aj druhého zariadenia, ktoré nesie rovnaký názov Find 7, rovnaké dizajnové spracovanie, no „skromnejšie“ špecifikácie.

Ponúka 5,5 palcový fullHD displej, Snapdragon 801 s taktom 2,3 GHz, 2 GB RAM, 16 GB internú pamäť s možnosťou použitia microSD kariet a 2800 mAh batériu.

Výkonnejšia verzia sa môže pochváliť zadným krytom z uhlíkových vlákien, tá menej výkonná bude majiteľov hýčkať hliníkom s matnou povrchovou úpravou.

Cena QHD verzie smartfónu je nastavená na približných 570 amerických dolárov a bude dostupná v lete, pričom cena fullHD prevedenia sa zastavila na 480-tich dolároch a k dispozícii bude od apríla. Obe zariadenia bežia na Androide 4.3 Jelly Bean.

K smartfónom si môžete taktiež „pribaliť“ nový náramok Oppo Q Band, ktorý bude sledovať napríklad váš spánok, upozorňovať Vás na zmeškané hovory alebo riadiť vaše fitness činnosti.

Ako sa Vám pozdáva nový Oppo Find 7? Vedeli by ste si ho predstaviť vo svojom vrecku alebo radšej by ste uprednostnili smartfóny známejších mien ako Samsung alebo HTC?

zdroj: GSMarena