Úvod Aplikácie Google začal šifrovať Gmail komunikáciu medzi dátovými centrami. Zamedzí tým prístup NSA...

Google začal šifrovať Gmail komunikáciu medzi dátovými centrami. Zamedzí tým prístup NSA k vašim správam

2

Google práve oznámil, že počnúc dnešným dňom je Gmail oveľa bezpečnejší, než kedykoľvek predtým. Spoločnosť sa pritom nesnaží skryť, že sa snaží úplne zamedziť, resp. čo najviac zminimalizovať špionáž zo strany americkej vlády. Google vo svojom vyhlásení potvrdil, že vždy, keď odošlete email, správa sa odošle cez zabezpečené HTTPS pripojenie a to bez rozdielu, či ste na svoj Gmail účet pripojený z domácej, alebo verejnej WiFi sieti. Na bezpečnosť pripojenia nemá dopad ani zariadenie, pomocou ktorého sa pripájate.

Aby Google ešte viac posilnil zabezpečenie vášho súkromia, každá jedna správa, ktorú odošlete budete okamžite zašifrovaná a až v tejto forme bude odoslaná na ďalší z ich interných serverov. Toto má prekaziť plány americkej bezpečnostnej agentúry – NSA – ktorej obľúbený spôsob, akým získavali o ľuďoch informácie bolo práve odchytávanie nezabezpečených správ počas toho, ako cestovali medzi dátovými centrami. Google ďalej tvrdí, že táto zmena bola jedna z ich top priorít a to už od minulého leta, keď celú pravdu o špionáži odkryl bývalý zamestnanec NSA, Edward Snowden.

 

„Vašu Gmail komunikáciu už nikto nemôže odpočúvať“– Nicolas Lidzborski, Google

 

„Dnešná zmena znamená to, že vašu Gmail komunikáciu už nikto nemôže odpočúvať – či už používate verejnú WiFi, alebo či sa na Gmail prihlasujete z vášho osobného PC, tabletu, alebo mobilu,“ dodal Nicolas Lidzborski, šéf zabezpečenia Gmailu. „Počas toho, ako si každý deň čítate a posielate nové správy, na pozadí bežia tony bezpečnostných riešení, vďaka ktorým je váš email v bezpečí a dostupný vždy, keď ho potrebujete.“

[pro_ad_display_adzone id="165031"]