Úvod Novinky Hra Flappy Bird denne zarobí v priemere 50,000 dolárov. Vývojár ju spravil...

Hra Flappy Bird denne zarobí v priemere 50,000 dolárov. Vývojár ju spravil za pár dní

6

Nepotrebujete veľké vývojárske štúdio s armádou skúsených ľudí, aby ste dokázali vytvoriť hru, ktorá bude mať obrovský úspech. Dôkazom je aj príbeh vietnamského vývojára. Dong Nguyen totiž pracoval na svojom diele niekoľko večerov po príchode z práce a výsledok stojí určite za to; Flappy Bird zarobí denne niekoľko tisícok amerických dolárov len vďaka reklame, umiestnenej priamo v hre.

Extrémne závislú hru Flappy Bird si môžu užívatelia stiahnuť z obchodu Google Play a App Store celkom zdarma. Je teda k dispozícii pre dve populárne platformy. V priebehu takmer jedného mesiaca bola hra stiahnutá zhruba 50 miliónov krát, čím sa dostala na TOP priečky virtuálnych obchodov so softvérom.

Dôvod, prečo je Flappy Bird tak populárny, je ten, že sa niečim odlišuje od dnešných mobilných hier“ uviedol vývojár v rozhovore pre technologický web The Verge, „Ľudia v rovnakej triede môžu hrať a ľahko súperiť pretože je jednoduchá, avšak na získanie vysokého skóre potrebujete dobrú zručnosť“ dodal.

V hre musíte udržať letiaceho vtáka v takej výške, aby sa nedotkol žiadnej prekážky, ktorá mu stojí v ceste. Ovládanie navyše zvládne aj nižšia veková kategória, nakoľko okrem pravidelného stláčania displeja nič iné ani netreba. Vyžadujú sa však pevné nervy či dobrá trpezlivosť.

[app]com.dotgears.flappybird[/app]

Zdroj: theverge.com