Úvod Dolu Projekt Ara aj napriek predaju Motoroly zostáva v rukách Google

Projekt Ara aj napriek predaju Motoroly zostáva v rukách Google

0

Hneď po tom, ako sme sa dozvedeli o akvizícii Motoroly čínskym výrobcom Lenovo odzneli aj prvé informácií o osude zaujímavého projektu modulárneho telefónu, o projekte Ara.

MAT group (Motorola Advanced Technology group), resp. tím, ktorý stojí za vývojom a patentami projektu Ara aj naďalej zostáva pod krídlami Google.

Podľa zdroju, ktorý má k celej problematike veľmi blízko je divízia stojaca za projektom Ara zaintegrovaná do Android tímu priamo v Google. Takmer stočlenný tím zaháji veľké sťahovanie, keďže Sunnyvale bude musieť vymeniť za pracovisko priamo v Mountain View.

 

Google chce projekt Ara zväčšiť

 

Pre tých, ktorí problematiku projektu Ara nesledovali rýchlo vysvetlíme o čo sa jedná. Projekt Ara je smartfón, ktorý Vám ponúka možnosť vymeniť si jednotlivé komponenty bez toho, aby ste museli vymeniť celý telefón. Skladá sa zo základnej dosky a samotných komponentov, ktoré sa na ňu jednoducho pripínajú. Nakonfigurovať si tak môžete vlastné zariadenie podľa toho či preferujete lepší fotoaparát, väčšiu batériu, alebo viac úložného priestoru.

Budúcnosť projektu Ara je aspoň zatiaľ na veľmi dobrej ceste vďaka bohatým zdrojom Google. O ďalších dôležitých krokoch Vás samozrejme budeme informovať.

Zdroj: TheVerge via GSMArena