Úvod Neprehliadnite vlavo Gionee GN9000: Nový najtenší smartfón na svete

Gionee GN9000: Nový najtenší smartfón na svete

6

Mnoho výrobcov smartfónov sa nepredbieha len v špecifikáciach alebo softvérových funkciách svojich zariadení ale aj v konštrukčnom spracovaní, konkrétne v hrúbke samotného prístroja.

Nový kráľ v segmente „najtenší smartfón“ nesie označenie Gionee GN9000 a podarilo sa mu pokoriť magickú hranicu 6 mm. Smartfón je hrubý, alebo skôr tenký iba 5,8 milimetra a porazil tak  Huawei Ascend P6, ktorý má 6,2 mm alebo Vivo xplay 3S, ktorý má síce v najtenšom mieste tela 4,5 milimetra ale v tom najhrubšom, v strede, až 8,6 mm, takže sa nedá považovať za skutočného konkurenta.

Toto zariadenie menej známeho čínskeho výrobcu sa ešte len chystá na trh a informácie z certifikačného procesu v Číne hovoria o zariadení vyššej strednej triedy s 1,7 GHz octa-core procesorom MediaTek, 2 GB RAM, 5 palcovým full HD AMOLED displejom a 13 Mpix fotoaparátom so snímačom z dielne Sony.

Interná pamäť bude mať kapacitu 16 GB a o slote na microSD karty nie sú k dispozícii zatiaľ žiadne informácie. Android v zariadení bude vo verzii 4.2 Jelly Bean a neznáme sú taktiež údaje o kapacite batérie. Vzhľadom na hrúbku zariadenia to však výhra pravdepodobne nebude.

Oficiálne predstavenie zariadenia je naplánované na 19. februára.

Zdroj: androidnext.de