Úvod Neprehliadnite vlavo Spoločnosť Corning predstavila antimikrobiálne ochranné sklo Gorilla Glass

Spoločnosť Corning predstavila antimikrobiálne ochranné sklo Gorilla Glass

2

Dobre známa spoločnosť Corning sa už desiatky rokou zaoberá vývojom a výrobou ochranných a krycích skiel pre hlavne elektronické ale aj iné zariadenia, pričom na displejoch nových high-end smartfónov a tabletov môžeme vidieť už tretiu generáciu Gorilla Glass s vysoko odolnými vlastnosťami.

Spoločnosť Corning sa rozhodla oficiálne odhaliť ďalšiu generáciu ochranných skiel so zaujímavým prívlastkom „antimikrobiálne“. Prvý krát sme sa s nimi mohli stretnúť na nedávnom podujatí CES 2014, kde spoločnosť demonštrovala ich vlastnosti.

Používatelia smartfónov a tabletov majú často problém udržať displeje svojich zariadení čisté. Neustále odtlačky a mastnota z prstov a iné nečistoty sú na dennom poriadku a práve nová generácia Gorilla Glass by mala tieto problémy čiastočne eliminovať.

Pomôcť by mali ióny striebra, ktoré sú zakomponované priamo do povrchu skla bez toho, aby boli ohrozené optické, mechanické alebo dielektrické vlastnosti skla.

James R. Steiner, senior viceprezident spoločnosti:

Antimikrobiálne Corning Gorilla Glass spomaľuje rast plesní, húb a baktérií vďaka antimikrobiálnym prostriedkom, ktoré sú priamou súčasťou skla a sú účinné počas celej doby životnosti zariadenia.

Výrobca Corning vidí doslova nutnosť v používaní takýchto technológií vzhľadom na to, že dnešné dotykové zariadenia používatelia čoraz viac zdieľajú medzi sebou, nehovoriac o tých, ktoré sú dostupné na verejných priestranstvách.

Kedy a na akom zariadení uvidíme toto antimikrobiálne ochranné sklo nie je známe, určite to však bude čoskoro. Pozrite si prezentačné video technológie.

[fve]http://youtu.be/egU8GLD7MG8[/fve]

zdroj: TA