Úvod Neprehliadnite vlavo Týmto darčekom sa vyhnite! Zľavové portály predávajú predražené falzifikáty

Týmto darčekom sa vyhnite! Zľavové portály predávajú predražené falzifikáty

26

Vianoce sú od nás vzdialené menej, než jeden mesiac a tak je jasné, že naša snaha kúpiť ten pravý darček pre našich blízkych sa stupňuje.

Samsung i9505 Galaxy S4 16GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Včera sme Vás ale informovali o tom, že nie je všetko zlato čo sa blyští. Presne vianočné sviatky sú ako rajom na Zemi pre zľavové portály, ktoré sa Vám snažia predať aj modré z neba. Namiesto ušetrenia na niektorých produktoch však spravíte pravý opak.

Samsung i9195 Galaxy S4 Mini môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Perfektným príkladom sú „nadupané“ smartfóny s „nadštandardným“ rozlíšením a vybavením, ktoré prichádzajú s obrovskými zľavami až do výšky niekoľkých desiatok percent. Predajcovia tak neváhajú nazvať rozlíšenie 320 x 480 „nadštandardným,“ aj keď nové modely už prichádzajú s displejmi, ktoré disponujú rozlíšením 1920 x 1080 a pri najnovších modeloch dokonca aj vyšším. Podobný príbeh platí aj pre zvyšok špecifikácií.

zlava1 zlava2

Príklady zariadení, ktoré sa snažia tváriť ako oveľa drahšie originály.

Po rýchlom vyhľadaní na Google Vás ale musím sklamať. Naše slovenské zľavové portály totiž predávajú falzifikáty, resp. zariadenia, ktoré sa snažia tváriť ako originál. Ich cena je ale podstatne nižšia, no zároveň sú nižšie aj špecifikácie a to až do takéto bodu, kde telefón jednoducho nemôže pracovať správe, keďže jeho hardvér nespĺňa ani minimálne požiadavky operačného systému.

Samsung i8190 Galaxy S III mini môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Niekoľkí naši čitatelia nás upozornili aj na fakt, že telefón, ktorý jeden zo zľavových portálov predáva za 60€ po zľave zo 180€, čo je nezmysel sám o sebe, sa dá od jeho výrobcu kúpiť za 22€, resp. za 15€, ak ho kupujete vo väčšom množstve (100+ kusov). Ak sa takémuto podvodníkovi podarí predať všetkých, povedzme 100 kusov, zarobiť na Vás môže až 4 500€, pričom Vy dostanete zariadenie, ktoré slovo ‚kvalita‘ za celé svoje pôsobenie ani nevidelo.

HTC One môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Najväčším problémom, ktorý sme však spozorovali je fakt, že tieto nepodarky si kúpili doslova stovky ľudí.

Tu sú príklady ďalších falzifikátov a predražených modelov, ktoré si rozhodne nekupujte:

Jožko.sk

Slovenskézľavy.sk

Na internete však nájdete aj mnoho ďalších ponúk. AndroidPortal.sk už kontaktoval spomenuté zľavové portály a ponúkol im možnosť vyjadriť sa. Zatiaľ sme neobdržali ani jednu odpoveď, ak sa to zmení, článok budeme aktualizovať.

 

Tipy ako si nekúpiť falzifikát

  • Nikdy nekupujte elektroniku cez zľavový portál, je viac než pravdepodobné, že predávajú napodobeniny
  • Kúpu konzultujte s Vašimi blízkymi a priateľmi, najlepšie s človekom, ktorý v tom má prehľad
  • Produkty kupujte so známych obchodov, ktorým veríte a kde nie je problém niečo vrátiť
  • Nenechajte sa oklamať vysokou zľavou, je pravdepodobné, že sa jedná len o umelé navýšenie a zariadenie ešte preplatíte
  • Čítajte AndroidPortal.sk a získajte tak prehľad

Veríme, že aspoň takéto malé upozornenie Vám pomôže vyhnúť sa zbytočne vyhodeným peniazom, ktoré môžu skončiť v rukách chamtivých obchodníkov.

Narazili ste na podobnú ponuku aj Vy? Ak áno, kde to bolo?