Úvod Dohady Aký bude Samsung Galaxy S5? Pozrite sa na 11 možných vylepšení

Aký bude Samsung Galaxy S5? Pozrite sa na 11 možných vylepšení

24

Prestavenie vlajkového smartfónu spoločnosti Samsung s označením S4 so sebou prinieslo radu zaujímavých funkcií v duchu najmodernejších mobilných technológií.

Hardware výbava, software funkcie, spracovanie, dizajn a v neposlednom rade marketing rozhodli o globálnom úspechu jedného z najpredávanejších Android smarfónov.

Aj keď je stále rok 2013, v tom nasledujúcom bude predstavená ďalšia generácie tohto zariadenia a my sme všetci zvedavý čo nové opäť prinesie.

Pozrite sa s nami na 11 možných vylepšení a vychytávok, ktorými môže byť Samsung Galaxy S5 vybavený. Niektoré sú logickým vyústením technologického pokroku či konkurencie iné zasa čisté, no určite nie nemožné špekulácie.

 

Flexibilný (plastic-substrate) displej

4

Samsung intenzívne pracuje na rozvíjaní technológie ohybných OLED displejov čoho dôkazom je nedávno predstavený zakrivený smartfón Galaxy Round.

Logicky sa teda nabáda, že takýto displej môže byť použitý aj v nadchádzajúcej vlakovej lodi Samsungu. Neznamená to však, že by Galaxy S5 musela byť nejakým spôsobom zakrivená alebo prehnutá. Takýto displej je menej náchylný na poškodenie a rozbitie, a vzhľadom na jeho hrúbku by mohol Samsung napríklad použiť v zariadení väčšiu batériu.

Dokonca sa a verejnosti objavili konkrétnejšie špekulácie, kde by mohol mať Galaxy S5 smartfón displej o veľkosti 5+ palcov s impozantným rozlíšením 2560 x 1440 pixelov.

Snímač odtlačkov prstov

Fingerprint-sensor

Nie sme si istý či je snímač odtlačkov prstov to čo Android smartfónom chýba, no keďže ho má Apple vo svojom najnovšom iPhone Samsung to zrejme nenechá len tak a túto technológiu použije tiež vo svojej Galaxy S5.

Aj keď je technológia zaujímavá, PIN kód je stále gro bezpečnosti. Ak Vám ho niekto odcudzí viete si ho jednoducho zmeniť čo o odtlačkoch prstov neplatí.

 

20 Mpix fotoaparát

High-resolution-camera-with-lossless-zoom

Samsung Galaxy S4 sa pýši 13 Mpix fotoaparátom, ktorý dokáže zhotoviť veľmi schopné snímky. Podľa analytikov Samsung pracuje na vylepšenom snímači, ktorý má mať 16 megapixelov a optickú stabilizáciu obrazu, a dokonca sa objavili o dohady o až 20 mpix fotoaparáte s pokročilou funkciou priblíženia.

20,7 Mpix fotoaparátom je napríklad vybavená Sony Xperia Z1 a Samsung určite pokroky konkurencie ostro sleduje a bude sa im snažiť vyrovnať.

 

1080p záznam videa so 60 FPS a OIS

Video-01-580-90

Vzhľadom na výkonnejšie parametre očakávaného Galaxy S5 smartfónu, Samsung ho s takmer istotou vybaví možnosťou natáčať videá v 1080p ale s hodnotou 60 FPS podobne ako súčasná vlajková loď G2 spoločnosti LG.

OIS – optická stabilizácia obrazu bude samozrejmosťou.

 

Prémiová kvalita spracovania

Premium-build-quality

Plast, plast, plast…materiálové synonymum Galaxy série možno skončí. Konkurencia ponúka ucelené telá svojich smartfónov z hliníku a iných kovov a práve tento trend by mohol Samsung nasledovať a ponúknuť taktiež jednoliatu konštrukciu nového top smartfónu.

Určite by tak smartfón pôsobil prémiovejšie a bol pevnejší.

 

Aktívne hlasové ovládanie

Always-on-voice-commands

S -Voice, konkurencia Siri od Apple ponúka zaujímavé možnosti hlasového vyhľadávania a príkazov. Podobne ako pri Google Search musíte hlasovú funkciu vyvolať tlačidlom alebo nejakým gestom.

Motorola tento problém vyriešila aktívnou hlasovou funkciou a ich smartfón Moto X dokáže reagovať na vaše hlasové príkazy len tak bez toho, aby ste museli zariadenie odblokovať alebo nebodaj sa ho dotknúť.

Očakávame, že Samsung príde s niečím podobným. Budete tak môcť napríklad vypnúť budík hlasovým príkazom priamo z postele bez toho aby ste sa zariadenia dotkli alebo aktivovať navigáciu bez toho, aby ste zložili ruky z volantu.

 

Vernejšie zobrazenie farieb

More-accurate-color-reproduction

AMOLED displej súčasnej Galaxy S4 je na prvý pohľad pôsobivý a zaujme napríklad skvelým zobrazením čiernej farby, ktorá je skutočne čierna.

Ak však AMOLED displej porovnáte s moderným LCD displejom, všimnúť si môžete miestami zelenkastý či modrastý nádych zobrazenia alebo tzv. „prepálené“ farby.

Pokrok určite nastane aj v tomto smere a Galaxy S5 podá farby vernejšie a bližšie k realite.

 

Lepšia čitateľnosť displeja v exteriéri

Better-outdoor-visibility

Na priamom slnku alebo pri dennom svetle v exteriéri čitateľnosť displejov rapídne klesá. AMOLED displeje majú vo všeobecnosti nižší jas ako napr. LCD displeje a prezeranie obsahu na Galaxy S4 smartfóne nebolo pri intenzívnom dennom svetle zrovna pohodlné.

Pri novom Galaxy Note 3 nastalo v tomto smere zlepšenie a pri Galaxy S5 očakávame ešte väčší pokrok a vylepšenie jasu displeja.

 

64 bitový procesor

64--bit-processor

64 bitový procesor v Samsungu Galaxy S5? S istotou áno. Spoločnosť Samsung Electronics a ARM práve finalizujú prípravy na predstavenie tohto druhu čipu a kde inde by sa mal objaviť ako v novej vlajkovej lodi.

Časom sa dokonca dočkáme až 128 bitových procesorov a podľa predpokladov spoločnosti by ich vývoj nemal trvať viac ako dva roky.

 

Lepšie a stereo reproduktory

htc-boomsound-624x294

Priznajme si, že Samsung na reprodukciu zvukov zo svojich smartfónov veľký dôraz nekládol a s takým Boom Sound pri HTC One sa Galaxy S4 nemôže rovnať.

Galaxy S5 by mohla byť konečne vybavená stereo reproduktormi, ktoré by mohli vydávať namiesto plechového zvuku aj niečo počuteľnejšie. Necháme sa prekvapiť.

 

Prepracované TouchWiz prostredie

mega63-re-tw

Nové TouchWiz prostredie s prívlastkom „nature“ sme mohli prvý krát vidieť pri predstavení Galaxy S3. Nehovoríme, že prostredie je zlé, práve naopak ale predsa len je do značnej miery stále rovnaké až na pár kozmetických zmien.

Ak keď sa o novom užívateľskom prostredí nevedú žiadne dohady, dúfame, že Samsung príde s niečím novým, moderným a viac intuitívnym.

 

A čo od Samsungu Galaxy S5 očakávate Vy? Príde kórejský gigant s veľkými inováciami alebo naopak, čakajú nás len drobné vylepšenia? Diskusia je otvorená…

zdroj+foto: PhoneArena