Úvod Novinky Android smartfón s 5,000mAh batériou, ktorý opäť nedostaneme

Android smartfón s 5,000mAh batériou, ktorý opäť nedostaneme

2

Dnešné smartfóny sú nabité najnovšími technológiami, vďaka čomu sú ľahké, tenké a majú úžasný výkon a displej. Máloktorý však vydrží viac než deň poriadneho využívania. Na svete existuje niekoľko svetlých výnimiek, napríklad taká Motorola DROID MAXX, ktorá ponúka 3,500mAh batérie. To však nič nie je, Čína totiž vyrobila telefón, od ktorého by sa čo to mali naučiť aj veľkí výrobcovia.

Na fotke sa nachádza smartfón Changhong Z9. Na prvý pohľad na ňom nie je nič zvláštne, no jedna vec predsa len vystupuje z radu bežných špecifikácií. Jedná sa samozrejme o batériu, ktorá v jeho prípade poskytuje až 5,000mAh kapacitu. Výdrž smarfónu zatiaľ nebola odhalená, no len samotný fakt, že sa im takúto batériu podarilo schovať priamo do tela, ktoré je hrubé len 9 milimetrov, je naozaj úctyhodné.

changhongbateria

Zvyšok špecifikácií na tom nie je extrémne dobre. Changhong Z9 Vám ponúka 5.5 palcový 720p displej, štvor-jadrový procesor MediaTek, ktorý beží na takte 1.2GHz, 1GB RAM, 8MPx zadný fotoaparát a Android 4.2. Je veľká škoda, že tak, ako väčšinu týchto zaujímavých zariadení vyrobených pre čínsky trh v Európe nikdy neuvidíme.

Zdroj: MTKsj via PhoneArena