Úvod Aplikácie Najlepšie aplikácie na úpravu fotografií

Najlepšie aplikácie na úpravu fotografií

5

Vybrali sme najkvalitnejšie Android aplikácie na editáciu fotiek v mobilných zariadeniach. Chcete teda vedieť, ktoré to sú? Tak určite čítajte ďalej, náš zoznam je skutočne pestrý.

Fotenie s foťákmi v smartfónoch sa stalo v poslednom čase obrovským hitom. Môže za to najmä inovácia výrobcov mobilných zariadení, ktorí sa tak snažia neustále zlepšovať naše skúsenosti s fotením prostredníctvom našich inteligentných mobilných telefónov.

Čo je však praktickejšie ako vždy pripravený smartfón, schopný behom pár sekúnd zaznamenať tzv. „momentku“? Nič, pretože mať stále pri sebe ťažkú a veľkú zrkadlovku nie je vôbec pohodlné a nosiť po vačkoch kompakt je zase otravné. Náš mobilný telefón je jednoducho stále pri nás, tak prečo nevyužiť jeho možnosti – odfotiť, upraviť a zdielať s priateľmi peknú fotografiu priamo z terénu? Osobne už dlhšie používam môj Android smartfón (Galaxy Note) ako foto-zariadenie s kombináciou skvelých Android aplikácií, umožňujúcich úpravu zachytených záberov, a preto by som sa teraz veľmi rád podelil o najlepší softvér na úpravu fotiek pre operačný systém Android. A nezabúdajte, ak máte aj vy tipy na zaujímave foto-appky, dajte nám o nich vedieť v komentároch.

Snapseed

unnamed

sk_generic_rgb_wo_60Snapseed je moja srdcovka. Vďaka schopnostiam tejto Android aplikácie dokáže užívateľ premeniť fotku na majstrovské dielo. Aplikácia ponúka veľkú paletu nástrojov na rýchlu editáciu fotografií (kontrast, sýtosť farieb atď.), pripravených filtrov, efektov, rámov a s možnosťou okamžitého zdielania na sociálne siete.

Pixlr-o-matic

unnamed-2 unnamed-1

sk_generic_rgb_wo_60Pixlr-o-matic je Android softvér zameraný predovšetkým na aplikáciu pestrých filtrov na fotky. V menu tejto aplikácie je však k dispozícii taktiež aj paleta svetelných efektov či pekných rámov na skrášlenie záberu. Užívateľské prostredie sa navyše vôbec nemá za čo hanbiť.

Photo Grid

unnamed-4 unnamed-3

sk_generic_rgb_wo_60Čo takto pekná foto-koláž z dovolenkových fotografií? Android aplikácia Photo Grid sa o to šikovne postará. Na užívateľovi je už len výber rozloženia fotiek, veľkosti alebo farieb rámovania koláže. Photo Grid splní aj tie najtajnešie túžby.

Color Touch

unnamed-6 unnamed-5

sk_generic_rgb_wo_60Pohrajte sa s farbami a farebnými kombináciami vo fotografiách. Prostredníctvom Android aplikácie Colour Touch to bude skutočne jednoduché. Zvýraznite v čierno-bielom zábere niektorú z farieb a získajte si tak pozornosť vašich priateľov. Po takejto úprave sa stanú vaše fotky neprehliadnuteľné.

Paper Camera

unnamed-7

sk_generic_rgb_wo_60Aplikácia Paper Camera ponúka zaujímavú možnosť, ako vyhotoviť fotky vo veľkom štýle ceruziek, pasteliek a papiera. Funguje zároveň aj ako alternatíva aplikácie fotoaparátu, no s absolútne unikátnym užívateľským prostredím, ktoré si získa srdcia takmer každého náročného užívateľa.

Instagram

unnamed-9 unnamed-8

sk_generic_rgb_wo_60Kto by predsa nepoznal populárný Instagram? Nielen medzi Androiďákmi je táto foto/video-sociálna sieť obľúbená. Cez jej oficiálnu aplikáciu pre Android s kopou pekných filtrov, dokáže spraviť aj ten najväčší grambloš chválihodné dielo. Všetky upravené fotografie/videá sa navyše ukladajú na užívateľský profil, takže sa nič nikdy nestratí a ich zdielanie na iné sociálne siete je skutočne hračkou.

Zdroj: play.google.com