Úvod Novinky Čínsky výrobca Xiaomi valcuje – za prvú polovicu v tomto roku väčší...

Čínsky výrobca Xiaomi valcuje – za prvú polovicu v tomto roku väčší výnos ako za celý rok 2012

2

Xiaomi, výrobca inteligentných mobilných telefónov z Číny, zverejnil svoje finančné výsledky za prvú polovicu v roku 2013. Jeho výnos za toto obdobie predstavuje až 1.65 miliardy euro, čo je viac, ako za celý minulý rok. Zdá sa teda, že sa na trh s Android zariadeniami prebojováva ďalšia významna značka.

Technologický web engadget.com uviedol vo svojom článku oficiálne dôkazy, že pomerne mladá (2010) spoločnosť Xiaomi skutočne rastie. Jej produkty – smartfóny s operačným systémom Android, si čoraz viac obľubujú užívatelia po celom svete. Lahodná kombinácia skvelej ceny a dobrej kvality robí tieto zariadenia jednoducho neodolateľnými.

V roku 2012 vykázala spoločnosť Xiaomi výnos v hodnote 1.57 miliardy euro. To však stihla už v prvej polovici tohto roka prekonať. Spotrebitelia tak dávajú najavo, že chcú na trhu ďalšiu alternatívu k súčasnej ponuke Android smartfónov. Zariadenia so značkou Xiaomi sa však vyznačujú predovšetkým unikátnym štýlom a dizajnom. Môžeme to teda považovať za to, čo doteraz na tomto lukratívnom trhu chýbalo? Pravdepodobne áno. Finančné výsledky čínskeho výrobcu totižto hovoria za všetko.

Na svete je tak údajne cez 20 miliónov užívateľov produktov od Xiaomi, z toho cez 14 miliónov pochádza z Číny, Hong Kongu a Taiwanu. CEO Lei Jun dokonca tvrdí, že v perióde prvého pol roka 2013 bolo predaných až cez 7.03 milióna kusov ich smartfónov. Na 16. augusta je dokonca naplánovaná udalosť, kde by mali podľa všetkého uzrieť svetlo sveta nové Android zariadenia.

Spoločnosť Xiaomi stojí aj za populárnou Android ROMkou MIUI, disponujúcou krásnym užívateľským prostredím.

Uvidíme teda, ako sa bude tejto čínskej značke dariť v budúcnosti. Osobne som v tomto smere veľmi optimistický. A čo vy? Mali ste už Xiaomi smartfón v rukách? Pochválte sa s vašimi skúsenosťami v komentároch.

Zdroj: engadget.com
Foto: engadget.com