Úvod Novinky Prečo sú milimetre zaujímavejšie než miliampérhodiny?

Prečo sú milimetre zaujímavejšie než miliampérhodiny? [Anketa]

5

Keď som bol ešte len malý ‚zasran,‘ na narodeniny som dostal telefón, ktorý v podstate zmenil to, o čo sa od vtedy zaujímam. Dostal som totiž svoju vlastnú, čisto novú Nokiu 3310, na ktorej som robil všetko, od SMSkovania až po nekonečné hranie hadíka. Robil som to všetko bez toho aby som telefón musel 4 alebo 5 dní nabíjať. Aj napriek tomu, že mala moja staručká, no vtedy nová Nokia 22 milimetrov som bol šťastný a na nič som sa nesťažoval, ani na malinký mono-chrómový displej.

Nabíjačku už so sebou nenosím ‚len pre prípad‘

Dnes používam Nexus 4 a testujem všetky možné vlajkové a nevlajkové lode. Jednu vec však majú rovnakú. Batériu. Je strašná, deň vydrží len vtedy, keď telefón hladkám pierkom z vankúša a to znamená, že nabíjačku nosím so sebou nie „len pre prípad“ ale aj pre celkom reálne dobitie počas dňa.

Nechcem zachádzať do detailov, no jedna otázka ma (a určite nie len mňa) trápi viac než akákoľvek iná. Prečo výrobcov viac zaujíma fakt aké tenké je ich zariadenie narozdiel od výdrže a poriadnej batérie? Celú túto situáciu veľmi pekne vystihujú dve zariadenia, ktoré boli predstavené tento týždeň.

Najmenej milimetrov, najmenej batérie

Prvým z nich je Huawei Ascend P6, ktorý sa oficiálne stal najtenším Android zariadením a to vďaka hrúbke len 6.18 milimetra. Ide o nádherný kúsok práce návrhárov, no pri 2,000mAh batérii Vám opäť vydrží len deň.

Druhým kúskom je novinka od HTC. Ak sa nemýlim, tak HTC približne pred rokom pripravil anketu, v ktorom sa ľudí spýtali, čo preferujú. Medzi možnosťami boli aj miliampérhodiny, ako aj milimetre. Hádajte čo, podľa HTC sú dôležitejšie milimetre. Pri komentároch na našom a nie len našom webe však mám pocit, že sa niekde stala zrada. Spoločnosť HTC však aj napriek svojmu presvedčeniu predstavila HTC Butterfly S a aj napriek tomu, že je určený pre ázijský trh prináša niečo, po čom všetci v Európe bažíme, 3,200mAh batériu. Stále to nie je tam, kde by sme chceli, no konečne je to viac, než 2,000mAh alebo 2,300mAh na ktoré sme boli doteraz pri HTC zvyknutí.

Kto príde s revolúciou ako prvý?

O čo teda ide? Ľudia očividne prejavujú záujem o väčšie batérie tak prečo nemôžeme mať viac telefónov ako Butterfly S a menej Huawei Ascend P6? Pevne verím, že HTC sa spamätá a väčšie kapacity batérií začne dávať aj do zariadení dostupných v našich západnejších končinách. Pevne verím, že miliampérhodiny budú pre Vás rovnako dôležité ako pixely na palec, či číslo pri ‚GHz.‘

Neviem či som teda jediný, kto vo veľkých kapacitách batérií vidí obrovský potenciál alebo či sú výrobcovia naozaj slepí. Motorola by mohla dodržať svoj sľub a X Phone predstaviť aj s poriadnou batériou. Samsung by mohol predstaviť niečo ako Galaxy S4 Max a Apple? Keď už nikto iný, tak nech aspoň Apple začne batériovú revolúciu.

Dajte nám vedieť Váš názor na túto nezrozumiteľne doprplenú situáciu s batériami, ktorá majiteľov bežných smartphonov trápi už niekoľko rokov.

[poll id=“127″]

Zdroj: AndroidCentral