Úvod Novinky Samsung predstavil Galaxy S4 Mini – menší vo veľkosti, aj vo výkone

Samsung predstavil Galaxy S4 Mini – menší vo veľkosti, aj vo výkone

3

Samsung po niekoľkých uniknutých informáciách o malom súrodencovi úspešného Galaxy S4 predstavuje Galaxy S4 mini, ktorý sa začne predávať už začiatkom prázdnin.

Samsung svoju novinku definuje ako smartphone s HD Super AMOLED displejom veľkosti 4.3 palca s Androidom 4.2.2 Jelly Bean a inteligentnými funkciami, ktoré charakterizujú Galaxy S4. Čo je však na tom pravdy? A dostanete vôbec aspoň niečo za svoje peniaze?

Ceníme si veľký záujem o Samsung GALAXY S4, ktorý predstavuje spoločníka pre plnší, bohatší a jednoduchší život. Aj v tejto súvislosti chceme dať ľuďom na výber z viacerých variantov, a preto uvádzame GALAXY S4 mini, ktorý je vzhľadom podobný GALAXY S4, ale je viac kompaktný,“ uviedol JK Shin, prezident a generálny riaditeľ divízie IT & Mobile Communication spoločnosti Samsung Electronics, a dodal: „GALAXY S4 mini poskytuje spotrebiteľom novú možnosť, ako si vychutnať prácu s GALAXY S4, ktorý je našou vlajkovou loďou.

Takto nejak to zhodnotil šéf Samsungu, JK Shin, no ja to vidím tak trochu inak. Začnem rozlíšením, ktoré nie je „HD“ ale „qHD,“ ktoré ak premietneme do čísel predstavuje rozlíšenie 960 x 540. Nie som veľký zástanca vojny o najväčší počet pixelov na jeden palec, no keď nejde o poriadny HD displej, tak to aspoň netreba uvádzať do tlačovej správy.

Samsung Galaxy S4 mini je okrem toho menší o 0.7 palca, čo sa premietlo aj do menšej váhy, ktorá je tentokrát len 107 gramov. Celé zariadenie poháňa dvoj-jadrový procesor s taktom 1.7GHz, čo je na „menšiu vlajkovú loď“ málo a očakával by som trošku viac. Nič to však nemení na fakte, že systém by mal byť svižný, aj keď pri pomyslení na TouchWiz a Nature UX ostávam čoraz viac a viac neistý.

Samsung nezabudol ani na foťák, v prípade Galaxy S4 mini to sú dva a to konkrétne 8MPx zadný fotoaparát a 1.9MPx zadný fotoaparát.

Ak ste si mysleli, že Vás obídu funcie ako Fotopríbeh S Cestovanie alebo S Health tak by ste sa mýlili. Menší brat vlajkovej lodi to zvládne všetko a predávať sa bude v dvoch farebných prevedeniach, v bielej (White Frost) a v čiernej (Black Mist).

Špecifikácie

  • Displej: 4.3 palcový qHD Super AMOLED
  • Procesor: dvoj-jadrový s taktom 1.7GHz
  • Pamäť: 8GB ROM a 1.5GB RAM
  • Fotoaparáty: 8MPx zadný a 1.9MPx predný
  • Batéria: 1,900mAh
  • OS: Android 4.2.2 Jelly Bean s nadstavbou TouchWiz Nature UX 2.0

Čo na nový Galaxy S4 mini hovoríte Vy? Páči sa Vám alebo ste z neho sklamaní? O cene zatiaľ bohužiaľ nevieme a o dostupnosti na Slovensku okrem „začiatok prázdnin,“ čo nie je veľmi presné stanovanie zahájenia predaja veľa nevieme.

Zdroj: Tlačová správa