Úvod Dohady Motorola X Phone: 5 palcový displej a procesor od Qualcommu

Motorola X Phone: 5 palcový displej a procesor od Qualcommu

9

Či sa Vám to páči alebo nie, Samsung sa stal najlepším (čítaj najväčším) výrobcom Android zariadení a nie je to len preto, že robí výborné smartphony a tablety ale aj vďaka ich marketingovému tímu, ktorý robí zázraky. Vytváranie davovej psychózy okolo zariadenia, ktoré práve majú predstaviť im ide veľmi dobre. Neočakávali by ste teda, že len dva dni pred oficiálnym predstavením ich novej vlajkovej lodi by sa im to niekto snažil prekaziť, že?

To by ste sa ale mýlili. Vyzerá to totiž tak, že všetci ostatní výrobcovia Android zariadení sa spojili aby na seba prilákali v tomto dôležitom období čo najviac pozornosti. Sony začal agresívne predávať svoju novú vlajkovú loď a možno ste zbadali, že aj pre Slovensko pripravil zaujímavú billboardovú kampaň a v Česku dokonca aj niečo viac. HTC sa na druhej strane pripravuje na začatie predaja, ktorý môže spustiť už vo štvrtok alebo v piatok. Aby toho nebolo málo, tak sa k nim teraz pridáva aj Motorola s novými špekuláciami o ich novom smartphone Motorola X Phone.

motorolax2

Aj napriek tomu, že Motorola svoj nový X Phone nezačne predávať ešte minimálne ďalších pár mesiacov, je jasné, že (Motorola) Google je najväčšou hrozbou pre Samsung.

Čo je však veľmi zvláštne je to, že každý jeden malý príbeh, ktorý prichádza aj s balíčkom špecifikácií odporuje tomu predošlému. Snaha narušiť záujem o S4 sa pomaly ale isto vypláca. Prečo? Pretože sa veľa ľudí začne baviť o novom, tajomnom „X Phone“.

Aby som tu nepísal len tak, do vetra, včera sa na internete objavili „prvé skutočné“ špecifikácie, ktoré zahrňujú 4.7 palcový Full HD displej, procesor Nvidia Tegra 4i, 16MPx zadný fotoaparát a 5MPx predný fotoaparát.

Aby ste chápali môjmu predošlému komentáru o tom, každý malý príbeh s malým balíčkom špecifikácií odporuje tomu predošlému, tu je ďalší pohľad na vec. Len 24 hodín po tom, ako sa na internete objavili spomínané špecifikácie, sa objavili, uhádli ste to, ďalšie špecifikácie. Tentokrát ide o:

  • 5 palcový full HD displej
  • 10MPx zadný fotoaparát
  • Neznámy dvoj-jadrový procesor od Qualcommu

Jediné, čo mi na tomto nesedí je ten dvoj-jadrový procesor. To sa však rovnako rýchlo, ako sa to zmenilo z Tegra 4i môže opäť zmeniť na štvor-jadrový procesor od Qualcommu. Taktiež je však možné, že si z nás niekto robí srandu a špecifikácie si vymýšľa ako na bežiacom páse.

Čo si myslíte o novom X Phone? Je to márny pokus ako znížiť popularitu Galaxy S4? Ktorý telefón Vás zaujíma viac?

Zdroj: AusDroid via AndroidAuthority