Úvod MWC 2013 To najlepšie z Mobile World Congress 2013

To najlepšie z Mobile World Congress 2013 [0. deň]

0

V dnešnej dobe už nie je nič nezvyčajné. Ani osem palcové tablety, pomocou ktorých môžete telefonovať a ani päť palcové telefóny, ktoré majú také isté rozlíšenie ako full HD televízory. Dnešný týždeň bude plný noviniek, na ktoré sa veľmi tešíme a dúfam, že sa tešíte aj Vy. Poďme si teda zhrnúť to najzaujímavejšie z dnešného dňa.

HLAVNÉ NOVINKY

VŠETKY NOVINKY

alcatelonetouchidolAlcatel predstavil One Touch Idol X, 5 palcový 1080p smartphone s Android 4.2

Alcatel rozhodne nie je známy high-end hardwarom, no podobne ako Huawei, aj oni sa to snažia zmeniť a ich ďalší pokus má názov One Touch Idol X. Ide o 5 palcový 1080p smartphone, s edge-to-edge displejom, a Android 4.2. Podľa fotografií pre novinárov, ktoré nám poslali to vyzerá tak, že narozdiel od Huawei nechali Android v jeho pôvodnom stave.


slate7coverNa prvý dotyk: HP Slate 7 je tablet od HP, na ktorom nie je nič nezvyčajné

HP práve oznámil, že sa znovu vracia na tabletovú scénu, no tentokrát si namiesto webOS vybral Android. Slate 7 je úplne obyčajný sedem palcový tablet, ktorý disponuje špecifikáciami, na ktorých, tak ako na jeho spracovaní nie je nič zaujímavé. Za $169/€128 dostanete Android tablet, ktorý je poháňaný 1.6GHz ARM Cortex-A9 procesorom, ktorý je vyrobený zatiaľ neznámym výrobcom, LCD displej s rozlíšením 1024 x 600 a 1GB RAM. Na tablete nájdete aj štandardné vybavenie v podobe Wi-Fi, Bluetooth 2.1, 3.1MPx zadný fotoaparát a 8GB vnútornej pamäti, ktorá sa dá rozšíriť vďaka microSD slotu.


firefoxosalcatelFirefox OS: Zariadenia od ZTE, Alcatel, Huawei a LG s aplikáciami ako Facebook, Twitter a Cut The Rope

Mozilla práve oznámila, že sa im podarilo presvedčiť štyroch výrobcov, ktorí by mali začať vyrábať zariadenia s novým operačným systémom Firefox OS, ktorý je založený na HTML 5. Ide o LG, Huawei, ZTE a Alcatel, ktorí predstavia zariadenia na ktorých (pripravte sa na to) sa objavia aplikácie ako Facebook, Twitter a Cut The Rope.


ascendp21Na prvý dotyk: Huawei Ascend P2 je nová vlajková loď čínskeho výrobcu

Medzi prvé spoločnosti, ktoré odštartovali tohtoročný Mobile World Congress patrí aj Huawei, ktorý (ne)predstavil svoju novú vlajkovú loď pre rok 2013, keďže tlačová udalosť momentálne stále prebieha. Čínsky výrobca sa snaží o zmenu svojej politiky, keďže doteraz bol skôr známy pod vlastnosťami lacný, či menej kvalitný, než high-end výrobcovia ako Samsung a HTC.


galaxynote8coverSamsung Galaxy Note 8.0 oficiálne predstavený, prichádza s vylepšeným S Pen

Po mesiacoch špekulácií a niekoľkých fotkách, ktoré zablúdili na internety Samsung konečne oficiálne predstavil nový prírastok do “Note” rodiny, Galaxy Note 8.0. Tento tablet ponúka 8 palcový displej s rozlíšením 1280 x 800, čo mu dáva rozlíšenie 189ppi, ktoré je veľmi podobné, no o niečo vyššie, než jeho hlavný rival, iPad mini.