Úvod Aplikácie Samsung Video Discovery premení Váš tablet na obrovský TV ovládač

Samsung Video Discovery premení Váš tablet na obrovský TV ovládač

0

Samsung prednedávnom predstavil tablet Galaxy Note 8.0, ktorý disponuje IR vysielačom (IR Blaster), vďaka ktorému máte možnosť ovládať mnohé televízie, set top boxy, či iné zariadenia, s ktorými bude možné tablet prepojiť. Spolu s hardwarovou funkcionalitou Samsung pripravil aj software v podobe novej aplikácie Video Discovery. Redaktori z The Verge boli na mieste, aby vyskúšali ako táto novinka funguje.

Video Discovery má dve funkcia. Prvou je ovládanie televízie pomocou IR vysielača. Vďaka tejto hardwarovej funkcionalite môžete meniť kanály, hlasitosť, atď. Druhým využitím je samotná správa toho, čo pozeráte. Môžete si zakúpiť rôzne filmy, prenášať videá a iný obsah medzi tabletom a TV a pritom tablet použiť ako obrovský ovládač.

Samotná aplikácia je veľmi podobná tej, ktorú minulý týždeň predstavil HTC pre ich novú vlajkovú loď, HTC One, ktorý taktiež disponuje IR vysielačom umiestneným v tlačidle na vypínanie/zapínanie telefónu. Výkon aplikácie by však mohol byť o niečo lepší. Počas prvotného používania sa vyskytlo veľa zásekov a niekedy sme si neboli istí, či aplikácia prestala reagovať alebo či robíme niečo zle. Prepínanie kanálov taktiež nebolo bez problémov. Niekedy sme kanál museli zmeniť niekoľko krát, aby bola táto zmena zaznamenaná televíziou, no to by sa dalo pripísať rušnej hale, v ktorej bolo veľa ľudí.

Platené filmy a televízne relácie sa dajú zakúpiť zo Samsung hubu alebo sa dajú predplatiť zo služby Netflix, ktorá disponuje veľkým výberom filmov a relácií. Samsung tvrdí, že aplikácia Video Discovery bude dostupná spolu s tabletom, hneď pri začatí predaja.

Zdroj: The Verge