Úvod Výrobcovia Lenovo Na prvý dotyk: Lenovo K900 s Intel procesorom

Na prvý dotyk: Lenovo K900 s Intel procesorom

0

Novinky z Mobile World Congress 2013 sa pomaly ale isto začínajú rozbiehať a pridávať na tempe, no predtým, než sa pustíme do konferencie Asusu a ZTE si poďme pripomenúť Lenovo K900. Možno Vám tento názov niečo hovorí a vôbec sa nemýlite. Toto zariadenie bolo predstavené ešte na CES 2013, kde však bolo vystavené len za sklom. Redaktori Phandroid, ktorí sú na mieste konanie veľtrhu si ho poriadne poobzerali.

lenovo1

Lenovo K900 je postavené na dvoch základných blokoch, ktoré by mu mali doniesť vytúžený úspech. Ide o 5.5 palcový 1080p displej a procesor Intel Clover Trail+ Atom. Ide teda o prvý smartphone, ktorý bol osadený dvoj-jadrovým 2GHz čipom.

Kvalita spracovania nového smartphonu od Lenovo je na úplne inej úrovni, než na čo sme boli zvyknutí doteraz. Smartphone ponúka kovové telo, ktoré je široké len 6.9 milimetra. Ide však stále o veľké zariadenie, ktoré by sa veľkosťou dalo prirovnať ku Galaxy Note 2, no Lenovo sa posnažilo a tak v ruke pôsobí aj napriek svojej veľkosti celkom minimalisticky.

lenovo2 lenovo3

Dostupnosť smartphonu na našom trhu je viac než neistá. Je to však škoda, keďže veľa smartphonov s procesorom od Intelu nestretávame. Telefón by sa mal v Číne začať predávať už v apríli.

Zdroj: Phandroid