Úvod Dohady Motorola X: Obrovská baterka, fotoaparát od Sony a … kevlar!

Motorola X: Obrovská baterka, fotoaparát od Sony a … kevlar!

2

Zakrúžkovaný dátum v našom kalendári (15. máj) sa nezadržateľne blíži a od Google sa očakáva veľa. Nová verzia Android 5.0 Key Lime Pie, nejaký ten nový hardware ako nový Nexus 7, novinky o Google Glass a jedna novinka, projekt Motorola X Phone.

Motorola X by nemal byť tohtoročný Nexus . Google nám však asi bude musieť poriadne vysvetliť o čo vlastne ide. Po včerajšom inzeráte na pozíciu vedúceho pre produktový manažment je jasné, že tento telefón skutočne existuje. Dnes Vám prinášame nové informácie vďaka človeku pod pseudonymom Sniggly.

Jeden z jeho kontaktov mal údajne možnosť sa pohrať s prototypom Motorola X phone a jeho skúsenosť sa stotožňuje s tým, čo sme sa dozvedeli od Google na ich štvrťročnej konferencii. Chcú pracovať na dvoch veľkých nedostatkoch dnešných telefónov a to na výdrži baterky a životnosti.

Životnosť a spracovanie smartphonu by malo vyriešiť jeho telo, ktoré by malo byť z kevlaru, teda materiálu, ktorý Motorola používa na svojich terajších zariadeniach. Výdrž baterky by mala byť vyriešená veľmi jednoducho a to baterkou s vyššou kapacitou alá smartphony zo série MAXX.

Telefón má údajne disponovať displejom o veľkosti 4,8 palcov, no špekulácie tvrdia aj o 5 palcovej možnosti, štvor-jadrovým procesorom, micro SD slotom a niektoré dohady tvrdia aj o verzii so 128GB pamäťou. Či to bude pravda zatiaľ nevieme. Cena je však kapitola sama o sebe, podľa všetkého by mal stáť $299.99 na paušál cez amerického operátora Verizon, čo by rozhodne nebolo málo, no keď si znovu prečítate špecifikácie, určite oprávnene.

Tam to však ešte nekončí. Telefón používa stock Android a oveľa lepší fotoaparát, než akékoľvek Motorola zariadenie. Podľa všetkého by malo ísť o senzor od Sony.

Ak by to teda bola pravda, všetky vlajkové lode okrem LG budú využívať senzor Exmor RS. Vôbec ma to neprekvapuje, keďže v smartphone zaberá oveľa menej miesta, je výkonnejší a dokonca podporuje HDR funkcionalitu. Zdroj informácií potvrdil, že fotoaparát je už na tom celkom slušne, no s niekoľkými chybami, ktoré naznačujú, že na vyladenosti softwaru sa ešte stále pracuje.

Aby som to teda nejak zhrnul. Prvým krokom bude počkať na 15. máj, kde by mohli predstaviť projekt X, teda prvý Motorola smartphone s priamym vstupom od Google. Tento smartphone by mohol disponovať 4.8 – 5 palcovým displejom, štvor-jadrovým procesorom, baterkou s kapacitou vyššou ako 3,000mAh, microSD slotom, veľkou pamäťou, stock Androidom a senzorom od Sony. Zabudnúť nemôžeme ani na Android 5.0 Key Lime Pie, ktorý môže a pravdepodobne aj prinesie nové funkcie. Motorola X by mal byť prvý smartphone, ktorý príde s novým operačným systémom.

Čo hovoríte? Komu sa zbierajú sliny? Nám teda určite a o tomto telefóne budeme informovať vždy, keď sa objaví niečo nové.

Zdroj: PhoneArena