Úvod CES 2013 Huawei Ascend D2: 5 palcový Full HD displej a schopná 3,000mAh baterka...

Huawei Ascend D2: 5 palcový Full HD displej a schopná 3,000mAh baterka [CES 2013]

2

Čínska spoločnosť Huawei včera na CES 2013 v Las Vegas predstavila dva smartphone s veľkými displejmi. Jedným je enormný Huawei Ascend Mate a druhým je Huawei Ascend D2, 5 palcový Full HD smartphone, ktorý je mimochodom najvýkonnejším smartphonom sveta.

Ako som už spomenul, volá sa Ascend D2 a je nástupcom Ascend D, ktorý bol predstavený minulý rok. Nesie v sebe štvor-jadrový procesor vyrobený Huawei s označením K3V2, vďaka čomu je D2 podľa Huawei najrýchlejším smartphonom na trhu, no to ešte budeme musieť preveriť v benchmarkoch.

[youtube]88GiSLYEbf4[/youtube]

Smartphone sa ďalej pýši 2GB RAM, 32GB pamäťou, 13MPx zadným fotoaparátom a beží pod Android 4.1 Jelly Bean, čo znamená, že by mal prilákať používateľov vyhľadávajúcich high-end zariadenia.

Huawei nenechal nič na náhodu a tak do D2 vsadil baterku o kapacite 3,000mAh, čo je podľa nich dostatok na 2 dni práce. Baterka v Huawei Ascend D2 je jedna z tých, ktoré sa nabijú rýchlejšie než ostatné. Podobné baterky využívajú high-endy od Sony.

[youtube]hXnbmvrt5H0[/youtube]

Telefón je vystužený kovovým rámikom a jeho telo je mierne zakrivené, čo mu pridáva na ergonómii. Huawei dokonca vyhlásil, že ich D2 je vyrobený tak kvalitne, že sa môže rovnať iPhonu a taktiež by mal byť odolný voči vode a prachu. Veľkosť smartphonu je 140mm x 71mm x 9.4mm a váži presne 170 gramov.

Kedy a či vôbec uvidíme D2 mimo Číny zatiaľ nevieme a tak isto nevieme ani koľko bude stáť. Každopádne vyzerá úžasne! Čo naň hovoríte?

Zdroj: Huawei, YouTube (video 1), YouTube (video 2) via PhoneArena